Foto: F64

Neraugoties uz pārciestajām problēmām ar muguru gada sākumā, Oskars Melbārdis svētdien Sanktmoricas trasē Šveicē būtu uzvarējis četrinieku sacensībās un kļuvis par Eiropas čempionu, ja vien nebūtu sācis snigt, pirmdien pauda Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

''Nenoveicās ar sniegu. Ja būtu saulains laiks, kāds parasti ir Sanktmoricā, tad Melbārdis jau pēc pirmā brauciena būtu ieguvis divas trīs sekundes desmitdaļas pārsvaru,'' uzskata Ekmanis.

Kā zināms, Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu svētdien Pasaules kausa posmā, kas reizē bija arī Eiropas čempionāts, ieguva bronzas medaļas, uzvarētāja austrieša Maksimiliana Arndta četriniekam divu braucienu summā zaudējot 0,27 sekundes.

Melbārža četrinieks pirmajā braucienā startēja 21., kas bija tālu pēc vadošajiem, taču uzrādīja trešo laiku.

Ekmanis pauda milzīgu gandarījumu par Melbārža sasniegto ar nepietiekamu trenētību, jo pēc gadumijas viņam nesanāca piedalīties visos Pasaules kausa posmos Ziemeļamerikā.

''Kāda gan var būt gatavība, ja trīs nedēļas vairāk pa gultu,'' sacīja Ekmanis. ''Lai sasniegtu ''top'' formu ir nepieciešami treniņi un pat viens izlaists treniņš var ietekmēt,'' klāstīja Ekmanis. ''No savas pieredzes zinu, ka labāko sportisko formu, braukšanas formu iespējams atgūt pēc četru starptautisku sacensību aizvadīšanas.''

Federācijas ģenerālsekretārs pauda arī prieku par skeletonistu brāļu Dukuru dubultuzvaru Eiropas čempionātā, kad abi divu braucienu summā uzrādīja identisku laiku: ''Vai tas nav Ginesa rekorda cienīgs ieraksts, kad divi brāļi šāda ranga sacensībās abi reizē izcīna zelta medaļu?''

Nākamās divas nedēļas Īglsas trasē Austrijā notiks pasaules čempionāts, bet sezona tiks noslēgta februāra izskaņā ar vēl vienām Pasaules kausa sacensībām Kēnigzes trasē Vācijā.

Pirmo starta grupu pasaules čempionāta rangā garantējuši Melbārža un Uģa Žaļima divnieki, kas starptautiskās federācijas rangā ieņem attiecīgi trešo un ceturto vietu, bet Oskara Ķibermaņa divnieks ir 13. pozīcijā. Savukārt četriekos pirmā starta grupa ir Ķibermanim, kurš ir desmitais. Žaļims rangā ir 16., be Melbārdis - 20. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!