Foto: AP/Scanpix
Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā bobslejā un skeletonā Šveicē, Sanktmoricas trasē, svētdien dubultuzvaru svinēja latviešu pilots Oskars Melbārdis.

Melbārdis ar Daumantu Dreiškenu sestdien triumfēja divniekos, bet svētdien Melbārdis/ Dreiškens/ Arvis Vilkaste/ Jānis Strenga palika nepārspēti četrinieku sacensībās. Melbārža četrinieks bija labākais abos braucienos, neļaujot Vācijas bobslejistiem, kas ieņēma nākamās trīs vietas, dominēt Sanktmoricas trasē.

Oskaram Ķibermanim ar stūmējiem Helviju Lūsi, Raivi Zīrupu un Vairi Leibomu nepaveicās ar izlozi, jo pirmajā braucienā nācās startēt pirmajiem, kas Sanktmoricas trasē nav izdevīgi. Pirmajā braucienā viņam tikai 11.vieta, tomēr otrajā braucienā sasniegtais ceturtais labākais laiks ļāva summā pakāpties uz septīto vietu.

Neveiksme piemeklēja sestdienas sensācijas autoru, trešo Latvijas pilotu Uģi Žaļimu. Pirmajā braucienā Žaļims ar Kristapu Kalniņu, Matīsu Mikni un Intaru Dambi bija sestie, ar labām cerībām uz medaļām. Tomēr otrajā braucienā starta ieskrējienā nebija nofiksējies Žaļima rokturis, kādēļ pilots gandrīz iespieda sev pirkstus bobā. Ar grūtībām sportisti sasēdās bobā, taču uz labu rezultātu nevarēja cerēt. Summā viņiem 18.vieta.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!