Foto: LETA

Sev pirms sezonas izvirzītos mērķus Latvijas spēcīgākais bobsleja pilots Oskars Melbārdis sasniedzis, paveicot pat vairāk, kā cerēts.

Kā zināms, sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā, kas norisinājās 2014.gada Sočos ziemas olimpisko spēļu trasē, Melbārdis triumfēja četrinieku sacensībās, izcīnot savu pirmo uzvaru karjerā un nodrošinot otro vietu sezonas kopvērtējumā.

"Man pat sapņos nerādījās, ka varētu sezonu noslēgt tik veiksmīgi. Iznākums šoreiz ir pat pārāk labs," atzina sportists. "Mērķi, kurus sev izvirzīju pirms sezonas, tika sasniegti un pat pārsniegti. Nākamajai sezonai uzlikta ļoti augsta latiņa, bet centīsimies to noturēt."

Motivāciju sasniegt vairāk kā iepriekš Melbārdim sezonas laikā devusi spēja pārvarēt grūtības, kas radušās sezonas laikā.

"Uz priekšu dzina grūtības, kas bija jāpārvar. Uzskatu, ka ir vajadzīgi grūti brīži, lai kļūtu labāks. Atzīstu, ka pēc pasaules čempionāta Šveicē bija jātiek nedaudz galā ar sevi. Kā redzams pēc pēdējā posma rezultātiem - tas izdevās. Ja jāvērtē sezona kopumā, tad grūts bija tās sākums, taču emocionāli vissmagākais bija tieši pasaules čempionāta nogrieznis," atzina pilots.


Komentējot Krievijas pilota Aleksandra Zubkova izteikumus, ka Siguldas trases ledus sagatavošanas speciālisti ar nodomu mainījuši Soču trases konfigurāciju, lai palīdzētu uzvarēt Melbārdim, Latvijas pilots sacīja, ka tas ir absurds.

"Ja godīgi, Zubkova izteikumi ir muļķīgi. Viņš ir ļoti pieredzējis pilots, kuram būtu jāzina, ka trasi īpaši sagatavot vienam cilvēkam nav iespējams. Tas nav reāli, it īpaši priekš tādiem nepieredzējušiem braucējiem kā es un Oskars Ķibermanis. To var raksturot īsi - cilvēks nemāk zaudēt," savu viedokli pauda sportists.

Pēc gada gaidāmajās olimpiskajās spēlēs Melbārdis cer cīnīties par visaugstākajām vietām, bet pēc sezonas noslēguma kādu laiku iecerējis nedomāt par bobsleju un atpūsties.

Kā ziņots, Melbārdis svētdien Soču trasē četrinieku sacensībās izcīnīja savu pirmo uzvaru karjerā, bet pirms tam sestdien kopā ar stūmēju Daumantu Dreiškenu izcīnīja trešo vietu divnieku mačos.

Kopvērtējumā gan divniekos, gan četriniekos Melbārdis izcīnīja otro vietu. Tikmēr kombinācijā, kurā tiek ņemta vērā gan divnieku, gan četrinieku ieskaite, Melbārdis triumfēja.

Šāgada pasaules čempionātā Melbārdis divniekos izcīnīja piekto vietu, bet četriniekos - devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!