Foto: LETA
Latvijas bobsleja četrinieka pilots Oskars Melbārdis, kura ekipāža svētdien Vinterbergas trasē divu braucienu kopsummā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa posmā, atzīst, ka labākajā gadījumā bija plānots pacīnīties par iekļūšanu pirmajā desmitniekā, vēsta portāls "bobslejs.lv".

"Divniekos paveicās. Citam arī paveiktos, bet vakar laika apstākļi bija labvēlīgāki mums. Bet šodien laika apstākļi visiem bija līdzvērtīgi, tādēļ šodienas panākums ir arī mūsu pašu darba rezultāts. Protams, uz tik augstu rezultātu pat necerējām, domājām pacīnīties par iekļūšanu labāko desmitniekā," visai pieticīgi sava četrinieka panākumus komentē Melbārdis.

Melbārdis paldies saka arī saviem stūmējiem Helvijam Lūsim, Arvim Vilkastei un Jānim Strengam, "bez kuru ieliktā darba, protams, mums nebūtu izdevušies tik labi nobraucieni." Melbārdis atzina, ka, lai arī otrajā braucienā neizdevās nobraukt tik labi kā pirmajā, tomēr visa ekipāža abos braucienos startējusi ar maksimālu atdevi, līdz ar to arī sasniegts rezultāts - bronzas godalgas.

Jau vēstīts, ka četrinieku konkurencē Latvijas pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu izcīnīja bronzas godalgas. Šī ir jau otrā medaļa Melbārža pilota karjerā Pasaules kausa izcīņā.

Latvijas otra ekipāža ar Edgaru Maskalānu, Daumantu Dreiškenu, Raivi Broku un Intaru Dambi divu braucienu kopsummā ierindojās astotajā vietā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva mājinieks Tomass Floršucs, otro vietu ieņēma Krievijas ekipāža ar pilotu Aleksandru Zubkovu.

Līdz ar to sezonas pirmā puse ir aizvadīta. Latvijas komanda atgriežas mājās, lai jau jaunā gada pirmajā nedēļā dotos atpakaļ uz Vāciju, kur sarežģītajā Altenbergas trasē notiks Pasaules kausa izcīņas ceturtais posms, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!