Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas bobsleja divnieks Oskars Melbārdis/Daumants Dreiškens svētdien Leikplesidā pasaules čempionātā četru braucienu summā ieņēma astoto vietu, bet par pasaules čempionu kļuva mājinieks Stīvens Holkombs.

Vēl Latvijas divnieks Edgars Maskalāns/Intars Dambis ieņēma 15.vietu, bet Uģis Žaļims/Raivis Broks ieņēma 23.vietu.

Atgādinām ka pasaules čempionātā pēc pirmajā dienā veiktajiem diviem braucieniem Melbārdis/Dreiškens ieņēma piekto vietu, Maskalāna divnieks bija 15.vietā, bet Žaļima ekipāža bija 23.vietā.

Pēc trešā brauciena līderis bija amerikānis Stīvens Holkombs, kurš teicami veica trešo braucienu un par 0,20 sekundēm apsteidza līdzšinējo līderi Lindenu Rašu. Trešajā vietā pēc trešā brauciena bija vācietis Maksimiljans Arndts, kurš līderim zaudē 0,26 sekundes.

Melbārdis trešajā braucienā sasniedza tikai desmito labāko laiku, kopvērtējumā noslīdot uz sesto vietu. Līderiem Melbārdis/Dreiškens šobrīd zaudē 0,92 sekundes. Tikmēr Maskalāns/Dambis pēc trešā brauciena saglabāja 15.vietu, līderim zaudējot 2,16 sekundes. Savukārt Žaļima divnieks trešajā braucienā saglabāja 23.vietu un nepakāpās augstāk, nekvalificējās pēdējām braucienam un pasaules čempionātu noslēdza 23.vietā. Žaļims/Broks līderiem zaudēja 5,17 sekundes.

Likumsakarīgi ceturtajā braucienā par pasaules čempionu kļuva amerikāņa Holkomba divnieks, kas sestdien pēc pirmā brauciena bija vien dalītā ceturtā vietā kopā ar Melbārdi/Dreiškenu. Četros braucienos Holkombs par 0,46 sekundēm apsteidza kanādieti Rašu, bet par 0,55 sekundēm – vācieti Arndtu.

Ceturtajā braucienā Melbārdis zaudēja vēl divas pozīcijas un izslīdēja no labāko sešinieka, kopvērtējumā ieņemto astoto vietu. Summā viņa divnieks uzvarētājiem zaudēja 1,46 sekundes.

Maskalāns, lai gan bez lielām kļūdām veica ceturto braucienu, summā saglabāja 15.vietu. Četros braucienos Maskalāns/Dambis uzvarētājiem zaudēja 2,75 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!