Foto: AP/Scanpix
Latvijas vadošā bobsleja ekipāža Oskars Melbārdis ar stūmējiem svētdien triumfēja Laplaņas trasē Francijā notikušajā Eiropas čempionātā, kas vienlaikus bija Pasaules kausa posms.

Melbārdis trasē devās ar pirmo starta numuru. Viņš ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu startā kamanas uzstūma 5,73 sekundēs, kas bija labākais starta laiks. Brauciens tika veikts labi, kas deva rezultātu 57,66 sekundes, ierindojoties pirmajā vietā pēc pirmā brauciena.

Tikmēr Latvijas otrā ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani pēc pirmā brauciena bija astotajā vietā, Melbārdim zaudējot 1,04 sekundes.

Otrajā braucienā Melbārža ekipāža nosargāja savu līderpozīciju, lai arī ledus kvalitāte vairs nebija tik laba. Viņš summā tuvāko sekotāju Aleksandru Kasjanovu apsteidza par 0,28 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās vācietis Frančesko Frīdrihs.

Ķibermanis spēja pakāpties par vienu pozīciju, izcīnot septīto vietu. Viņš savam komandas biedram un sacensību uzvarētājam piekāpās 1,24 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā četriniekiem Melbārdis ir līderpozicijā ar 1285 punktiem. Tikmēr Ķibermanis ar 856 punktiem atrodams astotajā pozīcijā.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!