Foto: AP/Scanpix
Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža pilotētais četrinieks svētdien Vācijā, Kēnigzē trasē, ieņēma piekto vietu Pasaules kausa kārtējā posmā, kopvērtējumā nostiprinoties ceturtajā vietā.

Otrs Latvijas četrinieks ar jauno pilotu Oskaru Ķibermani, kuram tā bija debija šajā trasē un Pasaules kausa sacensībās četriniekiem, divu braucienu summā ieņēma 15.vietu.

Par posma uzvarētāju kļuva Krievijas pilota Aleksandra Zubkova četrinieks, kurš divu braucienu summā par 0,20 sekundēm apsteidza vācieša Maksimiljana Arndta kvartetu un par 0,30 sekundēm Tomasa Floršuca četrinieku.

Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Intaru Dambi un Arvi Vilkasti pirmajā braucienā ieņēma dalītu piekto vietu, otrajā braucienā sasniedza ceturto labāko laiku, kas ļāva summā ieņemt piekto vietu. Ķibermanis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Raivi Broku un Vairi Leibomu pirmajā braucienā ieņēma 16.vietu, bet otrajā sasniedza 12.labāko laiku, summā pakāpjoties uz 15.vietu.

Divu braucienu summā Melbārža četrinieks uzvarētājiem zaudēja 0,45 sekundes, bet Ķibermaņa ekipāža – 1,17 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā četrinieku pilotu konkurencē līderis ar 1349 punktiem ir Arndts, 1335 punkti ir Zubkovam, trešais ar 1266 punktiem ir Manuels Mahata, bet Melbārdis ar 1216 punktiem ir ceturtais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!