Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Latvijas pilota Oskara Melbārža četrinieks svētdien, 21. janvārī, Kēnigzē trasē teicami veica Pasaules kausa pēdējā posma otro braucienu un izcīnīja sudrabu.

Melbārdis tikai otro reizi sezonā startēja ar visiem labākajiem saviem stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strenga. Startējot spēcīgākajā sastāvā, Melbārža četrinieks pirmo reizi sezonā kāpa uz goda pjedestāla, kas ļāva nodrošināt arī vietu labāko sešiniekā sezonas vērtējumā.

Pēc pirmā brauciena Melbārdis bija piektais, par 0,05 sekundēm apsteidzot Oskara Ķibermaņa četrinieku, kas noslēdza labāko sešinieku. Pārliecinošs līderis pirmajā braucienā bija vācu pilots Niko Valters, kurš par 0,17 sekundēm apsteidza savu tautieti Johannesu Lohneru. Vēl 0,15 sekundes lēnāks bija cits vācietis Frančesko Frīdrihs un austrietis Benjamins Maiers, kuri Melbārdim priekšā bija tikai 0,01 sekundi.

Otrajā braucienā Melbārdis uzrādīja otro labāko laiku, šajā braucienā tikai 0,03 sekundes zaudējot sacensību uzvarētājam Valteram (summā Melbārdis zaudēja 0,36 sekundes). Austrietis Maiers divu braucienu summā uzrādīja identisku laiku kā Melbārdis, līdz ar to šīs ekipāžas dalīja otro vietu, bet ceturtais palika Lohners (+0,41 sekunde).

Ķibermanis otrajā braucienā uzrādīja ceturto labāko laiku, kas ļāva summā pakāpties uz piekto vietu (+0,50 sekundes).

Pasaules kausa kopvērtējumā uzvarēja Lohners (1652 punkti), aiz sevis atstājot Fridrihu (1468 punkti) un Valteru (1421 punkts). Sezonas noslēgumā ceturtais bija kanādietis Džastins Kripss, kuru no goda pjedestāla šķīra tikai viens punkts (1420 punkti). Melbārdis pēc izcīnītās otrās vietas noslēguma kopvērtējumā bija piektais (1322 punkti), sestais bija Kriss Springs (1288 punkti), bet Ķibermanis palika septītais, Springam zaudējot astoņus punktus (1280 punkti).

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!