Foto: AP/Scanpix
Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža četrinieku ekipāža svētdien pasaules čempionātā izcīnīja ceturto vietu, paliekot uzreiz aiz goda pjedestāla, bet Oskars Ķibermanis ar saviem stūmējiem ierindojās desmitajā vietā.

Pēc pirmās sacensību dienas Melbārdis bija trešajā vietā, tomēr izšķirošais brauciens latvietim izrādījās trešais, kad viņš pieļāva rupju kļūdu un noslīdēja uz piekto pozīciju, līderim Frančesko Frīdriham no Vācijas zaudējot 0,38 sekundes. Tikmēr Ķibermanis spēja no savas 11. vietas pakāpties vienu pozīciju augstāk un iekļūt TOP 10.

Izšķirošajā, ceturtajā braucienā Melbārdis uzrādīja labāko laiku, kas kopvērtējumā ļāva apsteigt amerikāni Stīvenu Holkombu un pakāpties uz ceturto vietu, taču iesaistīties cīņā par medaļām Melbārdim neizdevās. Savukārt Ķibermanis nosargāja desmito pozīciju.

Īpaši dramatiska cīņa izvērtās par zelta medaļām. Pēc trim braucieniem Frīdrihs tikai par 0,01 sekundi apsteidza savu tautieti Johanesu Lohneru, taču pēdējā braucienā Lohners šo vienu simtdaļu atspēlēja. Sacensību noslēgumā abiem bija vienāds rezultāts un dalīta pirmā vieta, bet bronzas godalgu ieguva vēl viens vācietis Niko Valters.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no šīm sacensībām, kur var lasīt detalizētu sacensību aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!