Latvijas vadošā bobsleja pilota Oskara Melbārža četrinieku ekipāža svētdien izcīnīja trešo vietu Sanktmoricas trasē Šveicē notikušajā Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā, kas vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts, bet sesto vietu ieņēma Oskara Ķibermaņa ekipāža.

Kaut Melbārdim ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu pirmajā braucienā bija tikai 21. starta numurs, turklāt visu brauciena laiku sniga, tas neliedza Latvijas pirmajai ekipāžai sasniegt sasniegt trešo labāko rezultātu.

Savukārt Ķibermanis ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Vairi Leibomu pēc pirmā brauciena bija sestajā vietā.

Otrajā braucienā spēcīgāk sāka snigt pirms vadošajiem pilotiem - ja Ķibermanis, aizvadot labu braucienu un sasniedzot starta rekordu, stabili saglabāja sesto vietu, Melbārdi apsteidza Austrijas pilotu Benjaminu Maieru, tomēr Latvijas vadošā ekipāža pati apdzina vācieti Niko Valteru un summā saglabāja trešo vietu.

Arī Eiropas čempionāta ieskaitē Latvijas ekipāžas guva tieši trešo un sesto vietu.

Drošu uzvaru sacensībās izcīnīja vācieša Maksimiljana Arnta ekipāža, kas Maieru summā apsteidza par 0,18 sekundēm, bet Melbārdis un Ķibermanis uzvarētājam zaudēja attiecīgi 0,27 un 0,49 sekundes.

Zīmīgi, ka otrajā braucienā Ķibermanis sasniedza otro labāko rezultātu, bet Melbārdis - trešo.

Savukārt Uģis Žaļims, kā arī stūmēji Helvijs Lūsis, Raivis Zīrups un Intars Dambis, pēc pirmā brauciena bija 18.vietā, bet otrajā sasniedza septīto rezultātu un summā pakāpās uz 13.pozīciju. Viņi summā no līdera atpalika par 1,00 sekundēm un Eiropas čempionāta ieskaitē ieņēma 12.vietu.

Šī bija pirmā reize šosezon, kad Melbārdis sacensībās startēja ar visiem trim olimpiskajiem stūmējiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!