Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža, kuru pilotē Oskars Melbārdis, Pasaules kausa sestajā posmā Altenbergas trasē Vācijā ierindojās ceturtajā vietā.

Savukārt otra Latvijas ekipāža ar pilotu Uģi Žaļimu pie stūres ieņēma 12.vietu.

Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Intaru Dambi un Arvi Vilkasti pirmajā startā bija ātrākie – 5,17 sekundes, bet braucienu veica 55,45 sekundēs, kas tobrīd deva otro vietu. Otrajā braucienā Latvijas pirmajai ekipāžai bija atkārtots labākais starts (5,16), bet brauciens padevās lēnāks – 56,18 sekundes.

Divu braucienu summā Melbārža četrinieka laiks bija minūte un 51,63 sekundes, un latviešiem nācās samierināties ar ceturto vietu.

Tikmēr Žalims un stūmēji Raivis Broks, Helvijs Lūsis un Vairis Leiboms pirmo startu uzstūma 5,30 sekundēs, bet braucienā bija ļoti tuvu kritienam. Finišā šīs ekipāžas laiks bija 56,50, ierindojoties 12.pozīcijā. Otrajā braucienā Žaļima starts bija 5,32 sekundes, bet brauciena laiks bija 57,11 sekundes.

Divu braucienu summā Latvijas otrās ekipāžas laiks bija minūte un 53,61 sekunde, kas ļāva saglabāt 12.pozīciju.

Posmā pirmās trīs vietas ieņēma Vācijas ekipāžas Par uzvarētāju kļuva Maksimiljāns Arndts, kuram Melbārdis zaudēja 0,37 sekundes, bet Žaļims – 2,35 sekundes. Otrajā vietā bija Manuels Mahata, bet trešais - Tomass Floršucs.

Atgādinām, ka divnieku sacensībās sestdien Melbārdis ar Dreiškenu izcīnīja piekto vietu, bet Žaļims un Broks ierindojās 15.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!