Foto: AFP/Scanpix
Pasaules kausa sezonas otrais posms bobslejā un skeletonā svētdien noslēdzās ar četrinieku sacensībām bobslejā, kur patīkami pārsteidza un labāko sešiniekā iekļuva abu Latvijas pilotu Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa ekipāžas.

Melbārža četrinieks ieņēma ceturto vietu, tikai par 0,02 sekundēm paliekot aiz goda pjedestāla. Savukārt Ķibermanim sestā vieta divu braucienu summā.

Pirmajā braucienā trīs ekipāžas sasniedza vienādu labāko laiku - 47,36 sekundes. Tādējādi pēc pirmā brauciena pirmo vietu ieņēma Stīvena Holkomba, krieva Aleksandra Kasjanova un vācieša Maksimiljana Arndta kvarteti.

Oskara Melbārža četrinieks pēc neveiksmīgā pirmā posma šoreiz bija tikai trešajā starta grupā un startēja ar pēdējo, 24.numuru. Tomēr tas Melbārža ekipāžai netraucēja sasniegt labāko starta ieskrējienu un finišā ieņemt sesto vietu, līderiem zaudējot tikai 0,10 sekundes.

Oskara Ķibermaņa četrinieks arī ļoti labi veica pirmo braucienu, sīvi cīkstoties ar bobsleja vadošajiem pilotiem. Finišā Ķibermaņa četrinieks līderiem zaudēja 0,14 sekundes un ieņēma astoto vietu.

Otrā brauciena rezultātus ļoti ietekmēja sniegs, ar ko daudzi pieredzējuši piloti nespēja tikt galā. Toties abi Latvijas piloti lieliski veica otro braucienu, iekļūstot labāko sešiniekā. Ķibermanis pat otrajā braucienā sasniedza trešo labāko laiku, kas ir viņa karjeras pagaidām labākais sasniegums.

Ķibermanis pēc labi veiktā brauciena apsteidza tobrīd līderi Džeksonu par 0,05 sekundēm. Britu pilots ilgi atradās pirmajā vietā, bet otrajā bracienā viņam pat otrais labākais laiks. Vēlāk Latvijas jauno pilotu nespēja apsteigt kanādieši Rašs un Springs, tādējādi dodot latvijai divas vietas labāko sešiniekā.

Melbārdis arī labi veica otro braucienu, taču trases lejasdaļā pieļāva kādu mazu kļūdu, kas neļāva sasniegt vēl lielāku ātrumu. Braucienā Melbārdis zaudēja savam jaunākajam komandas biedram, bet summā apsteidza Ķibermani par 0,03 sekundēm.

Negaidīti pārliecinoši otro braucienu veica Holkombs, kurš nedeva nekādas cerības citiem pilotiem. Divu braucienu summā viņš par 0,35 sekundēm apsteidza Arndtu un vēl par 0,01 sekundi Kasjanovu. Bet Melbārdim līdz goda pjedestālam pietrūka 0,02 sekundes.

Pēc diviem posmiem četrinieku vērtējumā Ķibermanis ieņem sesto vietu, bet Melbārdis pakāpies uz 17.pozīciju.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!