Foto: Shutterstock
Krievijas Bobsleja un skeletona federācija (KBSF) tikusi informēta, ka skeletonista Pāvela Kuļikova analīzes uzrādījušas aizliegto preparātu meldoniju, ziņo aģentūra TASS.

"2016. gada 31. martā Pāvels Kuļikovs paziņoja, ka preparātu "Melfor" (meldoniju) divu kastīšu apjomā pa 40 kapsulām pa 250 miligramiem katrā Krievijas izlases ārste Anna Vičika izsniedza viņam 2015. gada 1. jūnijā. Tajā laikā šis preparāts bija atļauts un to izmantoja pēc ārsta norādījuma sirds muskuļa stiprināšanai. 2015. gada jūnijā un jūlijā Pāvels izlietoja 20 kapsulas pa 250 miligramiem katru. 2015. gada augusta sākumā ārste Anna Vičika informēja Pāvilu, ka preparātu "Melfors" (meldonijs) ir aizliegts lietot. Pēc tam Pāvels preparātu "Melfors" (meldoniju) nav lietojis," teikts Sanktpēterburgas Bobsleja federācijas paziņojumā, kas publicēts tās mājas lapā.

Šāgada pasaules čempionātā Austrijā, kurā triumfēja Martins Dukurs, Kuļikovs ieņēma 12. vietu.

"Federācija šo informāciju saņēma šodien. Pāvela dopinga analīzēs ir atklāts meldonijs. Skaidrosim, kā tas kļuvis iespējams," aģentūrai TASS pavēstījis avots KBSF.

Līdz ar to skeletonists ir pievienojies rindai Krievijas sportistu, kas pieķerti meldonija lietošanā kopš 1. janvāra, kad Pasaules Antodopinga aģentūra (WADA) to ievietoja aizliegto preparātu sarakstā. Kā zināms, slavenākā sportiste, kas paziņojusi par pozitīvām meldonija analīzēm, ir tenisiste Marija Šarapova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!