Latvijas bobsleja pilota Jāņa Miņina četrinieks svētdien, 24.februārī, Altenbergas trasē Vācijā ieņēma septīto vietu pasaules čempionāta, bet Edgara Maskalāna kvartets palika 15.vietā.
Par pieckārtējo pasaules čempionu četrinieku konkurencē kļuva vācieša Andrē Langes ekipāža, kas pārliecinoši bija ātrākā visos četros braucienos. Četru braucienu summā Lange par 2,02 sekundēm apsteidza krievu pilotu Aleksandru Zubkovu, bet bronzas medaļa tika vēl viena Vācijas sportista Matiasa Hepfnera četriniekam, kas Langes kvartetam zaudēja 2,59 sekundes.

Diemžēl, tāpat kā pirmajos divos braucienos, arī otrajā dienā abos braucienos Miņins pieļāva vairākas kļūdas, kas neļāva viņam iekļūt labāko sešiniekā. Atgādinām, ka Miņins/Daumants Dreiškens/Oskars Melbārdis/Intars Dambis pēc pirmās dienas bija dalītā septītajā vietā. Trešajā braucienā Latvijas pirmajai ekipāžai bija astotais laiks, bet summā vēl tā saglabāja septīto vietu. Pēdējā braucienā Miņins bija sestais un summā ieņēma septīto vietu.

Otra Latvijas ekipāžas Edgars Maskalāns, Kristaps Kalniņš, Raivis Broks un Reinis Rozītis pēc pirmās dienas bija 15.vietā, ko arī nosargāja otrajā dienā. Trešajā braucienā Maskalāns sasniedza 14.labāko laiku, bet ceturtajā bija pat 11., un summā savā debijas reizē pasaules čempionātā ieņēma 15.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!