Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Krievijas sieviešu bobsleja izlases galvenais treneris Jānis Miņins cer, ka pēc gaidāmā pasaules vieglatlētikas čempionāta kāda no šā sporta veida pārstāvēm varētu pārnākt uz bobsleju un papildināt komandu gaidāmajās Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, vēsta krievu mediji.

"Neslēpšu, mēs gaidām papildspēkus," pēc pirmās treniņnometnes Sočos intervijā portālam "Vesj Sport" saka Miņins. "Taču pagaidām ir pāragri nosaukt kādus slavenus uzvārdus. Kad kļūs skaidri zināms, tad arī varēs par šo runāt. Es esmu noskatījies vairākus video, un varu teikt, ka strādāt vajadzēs ļoti nopietni, bet īpašām problēmām ar pielāgošanos nevajadzētu būt."

Miņins uzskata, ka piecu mēnešu laikā, kad būs beidzies pasaules čempionāts vieglatlētikā, ir iespējams sagatavot olimpiskās izlases līmeņa bobslejisti.

"Tas ir iespējams. Līdzīgā situācijā es strādāju Beļģijā," norāda bijušais Latvijas bobslejists. "Man bija ļoti spēcīga vieglatlēte - 2008. gada olimpisko spēļu sudraba medaļniece 4x100 m stafetē Hanna Marijena. Viņai vēlāk neizdevās iekļūt nacionālajā vieglatlētikas izlasē un viņa pievienojās mums. Mēs paveicām lielu darba apjomu, strādājām uz [starta] estakādes, un jau tajā pat sezonā viņa kļuva par ļoti labu stūmēju."

Tiek lēsts, ka viena no vieglatlētēm, kas varētu papildināt Krievijas bobsleja izlasi, ir septiņcīņniece, pasaules čempione un divkārtēja olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja Tatjana Černova.

Bobslejistu paziņojumi par papildinājumu no vieglatlētikas ir savukārt izsaukuši sašutumu no Krievijas vieglatlētikas izlases galvenā trenera Valentīna Masļakova. "Tas nav visai korekti - bobslejistiem ir pašiem jāaudzina savi sportisti, nevis vieglatlētikā jāgrābj visu, kas "nav piesiets"," saka treneris. "Bobsleja pārstāvji bieži ir klāt mūsu sacensībās un noskata sportistus. Godīgi sakot, es to ne visai saprotu. Tas nav ētiski. Krievijas vieglatlētikas izlasē ir bijušie bērnu un jaunieši sporta skolu audzēkņi, kas īpaši gatavoti šim sporta veidam. Bobslejā vajadzētu būt tāpat."

Kā ziņojām, jūnija sākumā Miņins kļuva par Krievijas sieviešu bobsleja izlases treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!