Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Eiropas kausa izcīņas ceturtajās sacensībās, kas ceturtdien notika Itālijā Čezānas trasē, Latvijas bobsleja divnieks Jānis Miņins/Intars Dambis izcīnīja trešo vietu.

Vēl viena Latvijas ekipāža Edgars Maskalāns/Mihails Arhipovs ierindojās devītajā vietā, Oskars Melbārdis/Daumants Dreiškens ieņēma 10.vietu, bet Uģis Žaļims/Jānis Strenga pirmajā braucienā palika 21.vietā un nekvalificējās otrajam braucienam. Sacensībās startēja 28 divnieku ekipāžas.

Tāpat kā trešdien, par sacensību uzvarētājiem kļuva šveicieši Bīts Hefti/Tomass Lamparters, kuri bija ātrākie abos braucienos. Viņu rezultāts bija 1:53,36 minūtes. 0,28 sekundes uzvarētājiem zaudēja Krievijas ekipāža Ņikita Zarharovs/Maksims Meļeškins, kuri bija otrie ātrākie abos braucienos.

Salīdzinot ar trešdien notikušajām sacensībām, visiem četriem Latvijas pilotiem šoreiz bija citi stūmēji.

Miņins/Dambis abos braucienos bija trešie, summā uzvarētājiem zaudējot 0,63 sekundes. Maskalāna divnieks pēc pirmā brauciena bija desmitais, bet otrajā sasniedza astoto labāko laiku un summā apsteidza Melbārža divnieku. Maskalāns/Dreiškens uzvarētājiem zaudēja 1,45 sekundes.

Melbārža divnieks pēc pirmā brauciena bija devītais, arī otrajā braucienā sasniedza devīto laiku, bet summā ierindojās desmitajā vietā. Melbārža ekipāža uzvarētājiem zaudēja 1,50 sekundes. Savukārt Žaļims/Strenga pirmajā braucienā no 20.vietas, kas dotu iespēju startēt otrajā braucienā, atpalika par 0,15 sekundēm.

Pēc divos posmos notikušajām četrām sacensībām Miņins ir līderis Eiropas kausa divnieku pilotu kopvērtējumā. Maskalāns šajā vērtējumā ir desmitais, Melbārdis – 12.vietā, bet Žaļims – 19.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!