Pasaules čempionātā bobslejā un skeletonā vīriešu divnieku ekipāžām svētdien 15.vietu ieņēma labākais Latvijas duets Jānis Miņins un Oskars Melbārdis.

Savukārt vēl viena Latvijas ekipāža Edgars Maskalāns/Raivis Broks ierindojās 27.pozīcijā.

Pēc pirmajiem trīs braucieniem Miņins ieņēma 15.vietu, bet ceturtajā braucienā viņš uzrādīja 14.ātrāko rezultātu, kas četru braucienu summā ļāva saglabāt 15.pozīciju.

Savukārt Maskalāns/Broks pēc diviem braucieniem ieņēma 21.vietu, bet trešajā braucienā piedzīvoja kritienu, tomēr Latvijas ekipāža sasniedza finišu, taču bija nokritusi uz 27.pozīciju.

Ceturtajā braucienā piedalījās 20 labākās ekipāžas pēc pirmajiem trim braucieniem.

Par pasaules čempionu divniekos kļuva Šveices pilots Ivo Rēgs, kurš četru braucienu summā par 0,22 sekundēm apsteidza otrās vietas īpašnieku vācieti Tomasu Floršucu. Trešo vietu izcīnīja amerikāņa Stīvena Holkomba pilotētā ekipāža, kura no Rēga atpalika 0,40 sekundes.

Miņina ekipāža, kuru pirmo reizi šosezon stūma Melbārdis nevis ierastais stūmējs Daumants Dreiškens, Rēgam četru braucienu summā zaudēja 2,51 sekundi.

Jau ziņots, ka Pasaules kausa izcīņas noslēguma kopvērtējumā divnieku ekipāžām Miņins ar 905 punktiem palika 15.vietā, bet Maskalāns ar 840 punktiem ierindojās 17.vietā. Pasaules kausu ar 1581 punktu izcīnīja šveicieša Beāta Hefti ekipāža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!