Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas čempionātā skeletonā, kas risinājās pirms Pasaules kausa sezonas sākuma, olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs palika otrais, piekāpjoties 19 gadus vecajam Ņikitam Tregubovam, vēsta aģentūra "R-Sport".

Divu braucienu summā Tretjakovs piekāpās Tregubovam 0,02 sekundes un saņēma sudraba medaļu.

"Nekas traks, jo sezona tikai tagad sākas," pēc finiša izteicās Tretjakovs. "Protams, ka nav patīkami to iesākt ar zaudējumu 0,02 sekundes. Ko darīt - tas nozīmē, ka jāturpina trenēties. Ņikita labi skrien, labi brauc, ir ļoti spēcīgs sportists, jauns un perspektīvs."

Sacensības Sočos turpināsies otrdien ar Krievijas kausa izcīņu, taču šīs sacensības Tretjakovs neuzskata par iespēju "atspēlēties" jaunajam konkurentam. "Es jau vairs neesmu Krievijas čempions, bet rīt notiks Krievijas kausa izcīņa, tā kā tas nebūs nekāds revanšs," saka pieredzējušais skeletonists.

Tretjakovs atzinis, ka šobrīd neesot labākajā sportiskajā formā. "Vēlu sākām trenēties, pagaidām esmu ne pārāk labā formā, taču tā arī bija ieplānots, jo sezona ir gara," saka olimpiskais čempions. "Formas virsotni ceru sasniegt sezonas galvenajos startos. Treneri mani jau zina, ne pirmo gadu sadarbojamies, un es viņiem pilnībā uzticos. Ko saka, to arī daru."

Pirmais Pasaules kausa izcīņas posms skeletonā paredzēts decembra sākumā Leikplesidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!