Foto: AP/Scanpix
Divas Latvijas bobsleja ekipāžas piektdien Vinterbergas trasē Vācijā pasaules čempionātā pēc pirmajiem diviem braucieniem atrodas labāko trijniekā, pretndējot uz medaļām.

Pēc pirmajiem diviem braucieniem līderis ir vācietis Frančesko Fridrihs, bet viņam seko Oskars Melbārdis/ Daumants Dreiškens (+0,46 sekundes) un Uģis Žaļims/ Intars Dambis (+0,48 sekundes). Trešais Latvijas divnieks Oskars Ķibermanis/ Raivis Leiboms pēc diviem braucieniem ieņem devīto vietu (+0,84 sekundes), bet viņiem ir iespējas pacīnīties par labāko sešinieku.

Pārsteigumiem bagātajās sacensībās pirmajā braucienā vislabāk startēja mājinieks Fridrihs, kurš par 0,04 sekundēm apsteidza tautieti un pasaules junioru čempionu Rihardu Elsneru. Trešais bija Žaļima divnieks, kas nedaudz apsteidza pārsteiguma autoru korejieti Vonu. Melbārdis pirmajā braucienā bija tikai septītais, bet Ķibermanis - devītais.

Otrajā braucienā ātrākais bija Fridrihs, kurš tādējādi palielināja savu pārsvaru kopvērtējumā, bet uz otro vietu pakāpās Melbārdis/ Dreiškens, kuri sasniedza otro labāko laiku braucienā. Tikmēr nedaudz vājāk otro braucienu veica Žaļims/ Dambis, kuri gan saglabāja trešo pozīciju kopvērtējumā, jo otrās vietas ieguvējs Elsners slikti veica otro braucienu. Ķibermanis/ Leiboms otrajā braucienā bija astotie, bet summā palika devītajā vietā.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!