Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Pēc konflikta komandā Latvijas vadošais bobsleja pilots Jānis Miņins šosezon sacensībās vairs nestartēs, liecina "DELFI Sports" rīcībā esoša informācija.

Ceturtdien Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē notika oficiāla izlases foto sesija un preses konference, taču Miņins uz to neieradās.

Kā paziņoja Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) viceprezidents Zintis Ekmanis, LBF valde ir nolēmusi Miņinu izslēgt no komandas. Ekmanis gan norādīja, ka "durvis uz izlasi nevienam nav aizataisītas ciet".

Miņins pēc atgriešanās Latvijā esot bijis tikai vienā treniņā un no tā paša aizbraucis pirms laika prom. Sīkāku informāciju par konflikta iemesliem Latvijas Bobsleja federācija (LBF) pagaidām nesniedz.

Miņina viedokli vortālam "Delfi Sports" neizdevās iegūt. Sportists viena atbildēja, ka pagaidām negrib neko lieku teikt, jo "emocijas šobrīd visiem ir pārāk sakāpinātas".

Pēc neoficiālas informācijas, Miņins vakarā plāno sīkāk pastāstīt televīzijas tiešraidē.

Jau ziņojām, ka finansiālu apsvērumu dēļ Latvijas bobsleja izlase atteicās no dalības pirmajos šīssezonas Pasaules kausa izcīņas posmos Ziemeļamerikā, tā vietā startējot Eiropas kausa sacensībās, ko Jānis Miņins presē nodēvēja par "sētas mačiem", turklāt vēlākajās intervijās televīzijā bija nojaušams, ka sportistam ir domstarpības ar izlases treneri.

Pasaules kausa sacensības pēc Jaunā gada atgriežas Eiropā, un piektais posms notiks nākamajā nedēļas nogalē Īglsas trasē Austrijā. Savukārt pasaules čempionāts bobslejā notiks februāra otrajā pusē Kēnigzē trasē Vācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!