Foto: LETA

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis ar Latvijas rekordistu 100 metru sprintā Ronaldu Arāju vienojies sākt treniņus jūlijā, bet viņa iekļūšana izlases sastāvā dalībai nākamā gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs nav neiespējama, uzskata Prūsis.

Jau iepriekš bija izskanējis, ka Arājs varētu censties pretendēt uz vietu Latvijas bobsleja izlasē kā stūmējs startam Soču Olimpiādē, bet pagājušajā nedēļā viņš publiski izteicās, ka šo gadu veltīs bobslejam.

"Ceru, ka viņš trenējas visu laiku, bet mēs ar viņu sāksim darboties no jūlija, tā vienojāmies pagājušajā nedēļā," pastāstīja Prūsis.

Jautāts, vai Arājam ar tik īsu sagatavošanās laiku patiešām ir reālas cerības nokļūt olimpiskajās spēlēs Sočos nākamā gada februārī, Prūsis atzina, ka tāda iespēja pastāv. "Nekas nav neiespējams, taču viegli nebūs. Šobrīd gan izdarīt kādas konkrētākas prognozes būtu lieki un pat muļķīgi. Es tikai varu teikt - lai mēģina."

Tāpat jau neilgu laiku kopā ar Latvijas bobsleja izlasi trenējas arī Latvijas rekordists desmitcīņā Edgars Eriņš.

"Komandas biedri uz to skatās dažādi, jo, nākot klāt jauniem sportistiem, kāda vieta tiek apdraudēta. Priecājas treneri un piloti, jo viņus tas neskar, bet citus šādi komandas papildinājumi motivē strādāt vēl smagāk un kļūt vēl spēcīgākiem. Konkurence ir vajadzīga," pauda Prūsis, jautāts, vai Arājs un Eriņš komandā tiek uztverti kā noderīgi treniņu biedri vai apdraudējums vietām uz Sočiem.

Kā ziņots, Arājs Latvijas rekordu sasniedza 2011.gadā, kad vieglatlētikas karalisko sprintu noskrēja 10,18 sekundēs. Pērn viņš iekļuva Eiropas čempionāta finālā, pretendējot uz godalgām, tomēr šī skrējiena laikā sarāva Ahileja cīpslu un tāpēc nevarēja piedalīties arī Londonas olimpiskajās spēlēs.

Aizvadītās sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā, kas norisinājās 2014.gada ziemas olimpisko spēļu trasē Krievijas pilsētā Sočos, Latvijas labākais bobsleja pilots Oskars Melbārdis triumfēja četrinieku sacensībās, izcīnot savu pirmo uzvaru karjerā un nodrošinot sev otro vietu sezonas kopvērtējumā.

Tāpat Sočos Melbārdis kopā ar Daumantu Dreiškenu izcīnīja trešo vietu divnieku mačos.

Pasaules čempionātā Melbārdis divniekos izcīnīja piekto vietu, bet četriniekos - devīto vietu. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā gan divniekos, gan četriniekos Melbārdis izcīnīja otro vietu, bet neoficiālajā bobsleja kombinācijā, kurā tiek ņemta vērā gan divnieku, gan četrinieku ieskaite, šosezon Melbārdis triumfēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!