Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas bobsleja izlases vecākais treneris Sandis Prūsis kopumā ir apmierināts ar Latvijas bobsleja četrinieku ekipāžu sniegumu gan Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā Kalgari trasē Kanādā, gan arī rezultātiem Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā. "Abi mūsu četrinieki ir pirmajā sešiniekā gan šodienas mačos, gan arī kopvērtējumā. Manā skatījumā rezultāts ir labs," portālam www.bobslejs.lv sacīja Sandis Prūsis.

Jau vēstījām, ka naktī uz svētdienu Pasaules kausas izcīņas pēdējā - astotajā posmā Kalgari trasē Kanādā Latvijas bobsleja izlases četrinieku ekipāža Oskars Melbārdis, Jānis Strenga, Helvijs Lūsis un Arnis Vilkaste divu braucienu kopsummā izcīnīja ceturto vietu, bet Pasaules kausa kopvērtējumā viņa četrinieks ierindojies piektajā vietā. Savukārt otrs Latvijas četrinieks Edgars Maskalāns, Raivis Broks, Uģis Žaļims un Intars Dambis posmā izcīnīja sesto vietu, un arī kopvērtējumā ieņemot sesto pozīciju.

"Negribas īpaši tagad zīlēt, kā būtu, ja būtu.. Taču zināmā mērā šodienas sacensībās mums nepaveicās ar izlozi, jo no pirmā desmitnieka izlozējām astoto un desmito starta vietu, bet jau pēc trešā braucēja trase vairs nebija laba, ko ietekmē šeienes aukstais laiks. Tomēr kopumā varam būt apmerināti ar sasniegto. Sevišķi apzinoties, ka arī Maskalāna četriniekā Daumanta Dreiškena traumas dēļ negaidīti nācās veikt izmaiņas stūmēju sastāvā.

Diemžēl šobrīd ir diezgan skaidrs, ka Dreiškens tomēr nepiedalīsies nākamnedēļ notiekošajā Pasaules čempionātā Leikpleisidas trasē ASV. "Daumants šobrīd ir ārpus pamatsastāva kājas muskuļa traumas dēļ. Diemžēl tā tas ir, viņam patlaban svarīgākais ir saārstēt savainojumu. Taču par laimi tieši šādu iespējamu situāciju dēļ vienmēr komandā ir rezerves sportists, par kuru daudzi bieži smīkņā - kādēļ gan ir nepieciešams devītais komandas cilvēks līdzi uz mačiem. Nu redziet - tieši šādu situāciju dēļ," uzsvēra Sandis Prūsis.

Arī pats Daumants Dreiškens portālam bobslejs.lv atzina, ka savainojums ir nepatīkams. "Pirmajā stūmienā, lecot iekšā bobā, sajutu, ka kaut kas nav kārtībā. Izrādījās, ka esmu guvis nelielu muskuļa plīsumu augšstilba auzmugures muskulī. Diezgan nepatīkama trauma."

Patlaban Latvijas bobsleja izlase jau ir sakomplektējusi aprīkojumu pārvešanai uz Leikpleisidas trasi ASV, bet paši uz ASV dosies svētdien no rīta pēc Kanādas laika.

Sandis Prūsis gan atzina, ka necer uz milzīgiem Latvjas izlases panākumiem Leikpleisidas sacensībās, jo trase ir diezgan sarežģīta un skarba, bet Latvijas bobsleja pilotiem šī trase ir faktiski neapgūta. "Protams, mēs braucam cīnīties, ko darīsim arī maksimāli, bet vienlaikus gan Oskaram, gan Uģim Žaļimam tā būs arī laba skola," uzsvēra treneris, piebilstot, ka Pasaules čempionātā gan divniekos, gan četriniekos uzvarētāju nosaka nevis pēc divu, kā tas ir Pasaules kausa izcīņā, bet gan četru braucienu kopsummas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!