Foto: F64
Latvijas bobslejists Oskars Melbārdis, kurš pēc pagājušās sezonas no stūmēja ir pārkvalificēts par pilotu, 2014.gada olimpiskajās spēlēs Sočos varētu būt liels pārsteigums konkurentiem, intervijā laikrakstam "Telegraf" teica Latvijas komandas galvenais treneris Sandis Prūsis.

Latvijas bobslejisti vēl šonedēļ trenējas Latvijā, bet nedēļas nogalē dosies uz Eiropas kausa izcīņas pirmā posma sacensībām Austrijā, Īglsas trasē. Latvijas bobslejisti sezonu sāk Eiropā, jo šajā sezonā finansiālu problēmu dēļ izlaidīs pirmos Pasaules kausa posmus Ziemeļamerikā. Eiropā bobslejisti piedalīsies četros posmos.

"Ja godīgi, tad vēl pavasarī bija aizdomas, ka nedosimies pāri okeānam. Un sāksim sezonu Eiropā. Tāda ir situācija. Tā nav traģiska, tā kā jaunā sezona nav olimpiskā, taču tāpat nekā priecīga nav. Nepiedaloties Pasaules kausa posmos praktiski atsakāmies no cīņas par augstām vietām kopvērtējumā. Un arī pasaules čempionātā mums starta vietas būs zemāk sarakstā," situāciju skaidro Prūsis.

Finansiālās problēmas daļēji ir tāpēc, ka Latvijā vadošajiem sportistiem ir sāktas maksāt algas, bet mazāk naudas tiek treniņu procesiem. Prūsis norāda, ka tādējādi nevarēs cīnīties par augstām vietām sacensībās un cerēt uz kādām prēmijām, taču notikušajam ir arī otra puse.

"Tomēr jaunajiem parādās jaunas iespējas. Komandā pieaugs konkurence, jaunie iegūs pieredzi un praksi. Vispār, nav slikts risinājums. Pareizs lēmums vai nē – to rādīs laiks. Augļus mēs redzēsim pēc diviem-trim gadiem," par izmaiņām stāsta Prūsis. "Jā, mēs zaudējam rezultāta ziņā, toties mums ir iespēja vest uz Eiropu četrus divniekus un trīs četriniekus. Ja būtu olimpiskā sezona un būtu liela nepieciešamība startēt Ziemeļamerikā, tad, domāju, atrastu naudu. Tie ir apmēram 60 000 latu."

Izvadītās nedēļas nogalē bobslejisti Siguldā veica treniņbraucienus. Tajos ātrākie bija Jānis Miņins/Daumants Dreiškens, otrie bija Edgars Maskalāns/Raivis Broks, bet trešie palika Oskars Melbārdis/Intars Dambis. Otrajā braucienā debitantam Melbārdim ar stūmēju Dambi izdevās gan apsteigt Maskalāna divnieku.

"Mani ļoti iepriecināja Melbārdis, kuram startēšana Siguldā nāca par labu. Domāju, ka vāciešiem būs pārsteigums, kad ieraudzīs viņu jaunā lomā. Ja viss ritēs, kā plānots, tad Melbārdis konkurentiem būs liels pārsteigums 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs," piebilda Prūsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!