Foto: LETA

Lai Latvijas bobslejisti nākamajā sezonā sasniegtu ko vairāk par stabilu iekļūšanu sešu labāko sacensību dalībnieku pulkā, starpsezonā vislielākā uzmanība jāpievērš detaļām un niansēm, sarunā ar aģentūru LETA atzina Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Kā zināms, sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā, kas norisinājās 2014.gada ziemas olimpisko spēļu trasē Krievijas pilsētā Sočos, Latvijas labākais pilots Oskars Melbārdis triumfēja četrinieku sacensībās, izcīnot savu pirmo uzvaru karjerā un nodrošinot otro vietu sezonas kopvērtējumā.

Uzreiz pēc atgriešanās Latvijā Prūsis aģentūrai LETA pastāstīja, ka sasniegtais rezultāts ir vērtējams kā ļoti labs. Taču, lai gaidāmajās olimpiskajās spēlēs Sočos varētu cerēt uz ko vairāk par iekļūšanu sešiniekā, starpsezonā jāpiestrādā pie virknes detaļu.


"Ja sezonu vērtējam desmit ballu sistēmā, varu ielikt astoņi. Protams, bija posmi, kuros startējām sliktāk, bet kopumā sniegums vērtējams kā ļoti labs," sacīja Prūsis. "Jāsaka, kopumā, lielos vilcienos, viss ir labi. Tomēr, ja vēlamies ko vairāk par sešinieku, jāpiestrādā pie sīkumiem. Tas gan neattiecas tikai uz Melbārdi. Jāstrādā ir visiem, jo runa ir par simtdaļām. Tur darbs jāiegulda visai komandai."

Vaicāts par Soču trases darbinieku rīcību, nekvalitatīvi sagatavojot trasi sacensībām, Prūsis sacīja, ka tas viss darīts ar mērķi palīdzēt Krievijas sportistiem izcīnīt uzvaru.

"Trīs galvenie mači krieviem šogad bija Eiropas un pasaules čempionāts, kā arī pēdējais Pasaules kausa posms Sočos. Viņi gribēja uzvarēt par katru cenu. Vislielākais prieks gan man ir par to, ka Krievijā varam vinnēt krievus, bet Vācijā - vāciešus," pastāstīja treneris.

Tikmēr Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis pauda, ka šīs sezonas noslēgums latviešiem izdevies izcils.

"Izcili. Pirms sacensībām Sočos biju par aptuveni desmit procentiem pārliecināts, ka varam vinnēt. Varēja redzēt, ka Melbārža braukšanas tehnikā parādās briedums, jo trases sākumā vienā no braucieniem viņš pieļāva kļūdu, taču spēja saņemties un precīzi veikt trasi līdz galam," sacīja Ekmanis.

Komentējot krievu pilota Aleksandra Zubkova izteicienus, ka Soču trasē uzaicinātie Siguldas ledus meistari to sagatavojuši tā, lai uzvarētu Melbārdis, Ekmanis pauda izbrīnu par pilota teikto.

"Iepriekš pazinu Soču trases darbiniekus. Labāk neteikšu, ar kādiem vārdiem viņi paši izteicās par Zubkovu. Tas nav ne ētiski, ne sportiski korekti. Varu teikt godīgi, ka ar latviešu puišiem, kas gatavoja trasi, iepazinos vien tur uz vietas. Krievu plāns bija uztaisīt lēnu trasi, lai pēc gada Olimpiādē tā būtu divas vai trīs sekundes ātrāka. Par laimi, atbrauca latvieši un saveda ledu kārtībā. Tagad uzskatu, ka pēc gada trase būs par aptuveni sekundi ātrāka," sacensību aizkulises atklāja Ekmanis.

Kā ziņots, Melbārdis svētdien Soču trasē četrinieku sacensībās izcīnīja savu pirmo uzvaru karjerā, bet pirms tam sestdien kopā ar stūmēju Daumantu Dreiškenu izcīnīja trešo vietu divnieku mačos.

Pasaules kausa kopvērtējumā gan divniekos, gan četriniekos Melbārdis izcīnīja otro vietu.

Tikmēr kombinācijā, kurā tiek ņemta vērā gan divnieku, gan četrinieku ieskaite, Melbārdis triumfēja.

Šīgada pasaules čempionātā Melbārdis divniekos izcīnīja piekto vietu, bet četriniekos - devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!