Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis kopumā ir apmierināts ar Latvijas sportistu startu Leikpleisidas trasē ASV notikušajā Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas pirmajā posmā, kurā iegūtas divas astotās vietas, vēsta Bobsleja federācija.

Prūsis norādīja, ka astoto vietu izcīnījušais pilots Oskars Melbārdis šajā trasē brauca tikai otrajās sacensībās karjerā, turklāt četriniekā arī jauna komanda un arī cits bobs.

"Neko sliktu es nevaru teikt," tūdaļ pēc sacensībām sacīja Sandis Prūsis. "Viss ir normāli. Sarežģīta trase, nav te vēl lielas pieredzes, pats četrinieks pamainīts. Jā, es arī gribētu nedaudz labāku sasēšanos bobā, bet uzreiz jau to jaunā sastāvā nevar prasīt, tāpat otrajā braucienā bija labākais starta laiks, izejas ātrums tik varēja būt nedaudz labāks. Kopumā mani te nekas nepārsteidza. Par Oskaru – tādu lielu kļūdu jau arī sestdien nebija, bet reizēm laikam labāk ļaut bobam atsisties pret apmali, nevis mēģināt izstūrēt, tad veidojas tāds drifts, kas jau tagad modē, bet bobslejā nav tas labākais," klāstījis treneris.

Treneris piebildis, ka divnieki un četrinieki jau nosūtīti uz nākamo posmu Parksitijā. Nākamnedēļ jau plānoti treniņbraucieni un nākamais pasaules kausa posms. Parksitijā ir nedaudz vieglāka trase, bet tajā sacensībās kā pilots Oskars Melbārdis vēl nav braucis.

LBSF viceprezidents Zintis Ekmanis arī atzīst, ka sākums nav slikts. "Nav mums vēl tādas pieredzes Ziemeļamerikas trasēs, četriniekā viss jauns un nav iemesla bēdāties, ir pirmā starta grupa gan divniekos, gan četriniekos. Divniekos iepriecināja pirmais brauciens un labais ātrums, tas nozīmē, ka bobs iet. Protams, abos mačos vēl mūsu puišiem labākais starta ieskrējiens!" spriež Ekmanis.

Jau ziņots, ka Latvijas bobsleja četrinieks ar pilotu Oskaru Melbārdi priekšgalā sestdien izcīnīja astoto vietu Leikpleisidas trasē ASV notikušajā Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas pirmajā posmā. Pēc pirmā brauciena Latvijas ekipāža ieņēma sesto vietu, tomēr otrajā braucienā savas pozīcijas zaudēja.

Sestdien notikušajās divnieku sacensībās Melbārdis/Dreiškens ierindojās astotajā vietā, lai arī pēc pirmā brauciena viņi bija otrie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!