Foto: LETA
Eiropas junioru čempiona titulu ieguvušais jaunais Latvijas skeletonists Krists Netlaus piektdien Īglsas trasē, Austrijā, izcīnīja astoto vietu Eiropas kausa (EK) noslēdzošajās sacensībās, kamēr tikai 15 gadus vecais Elvis Veinbergs savā debijas reizē ieņēma 14.pozīciju.

Dalībnieki sniega dēļ aizvadīja tikai vienu braucienu, kurā ātrākais bija Jevgēņijs Rukosujevs no Krievijas, trasi veicot 56,31 sekundē.

Tikmēr Netlaus, kurš jau iepriekšējās sacensībās bija nodrošinājis uzvaru Eiropas kausa kopvērtējumā, viņam zaudēja 0,90 sekundes.

Savukārt Veinbergs, pirmo reizi karjerā startējot šāda līmeņa sacensībās, uzrādīja dalītu 14.labāko rezultātu 33 sportistu vidū.

Pēc astoņām Eiropas kausa sacensībām Netlaus kopvērtējumā bija pirmais ar 451 punktu, bet ar 367 punktiem viņam sekoja Konstantīns Horoško no Krievijas.

Latvijas sportists, kuram šosezon galvenās sacensības būs pasaules junioru čempionāts, kas 26.janvārī notiks Sanktmoricā, Šveicē, šosezon uzvarēja trijās Eiropas kausa sacensībās, bet reizi bija otrais.

Eiropas kauss ir trešā spēcīgākā līmeņa sacensības skeletonā vīriem un kopvērtējuma uzvarētājs šogad pirmoreiz ieguva Eiropas juniora čempiona titulu.

Tāpat piektdien notika sezonas pēdējās Eiropas kausa sacensības dāmām, kur arī tika veikts tikai viens brauciens, Endijai Tēraudai esot 16., bet Dārtai Zuntei paliekot pozīciju zemāk.

Šeit kopvērtējumā Tērauda ieņēma septīto, bet Zunte astoto vietu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!