Foto: EPA/LETA

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna piektdien 2010. gada Vankūveras olimpisko spēļu trasē Vistlerā izcīnīja devīto vietu jaunās Pasaules kausa sezonas pirmā posma sacensībās.

Latvijas labākā skeletoniste pirmajā braucienā uzrādīja tikai 13. rezultātu, bet otrajā bija piektā labākā, kas summā ļāva pakāpties par četrām pozīcijām.

Sacensībās uzvaru guva mājiniece Elizabete Vatčī, kura bija ātrākā abos braucienos, summā par attiecīgi 0,84 un 0,86 sekundēm apsteidzot vācietes Žaklīnu Lelingu un Tīnu Hermanu.

Tikmēr Priedulēna summā atpalika par 1,50 sekundēm.

Naktī uz sestdien norisināsies arī sacensības bobslejā divniekiem, taču Latvijas bobslejisti posmos Ziemeļamerikā nepiedalīsies. Savukārt sestdien vakarā norisināsies sacensības skeletonā kungiem, kurās piedalīsies Martins un Tomass Dukuri, bet tām sekos dāmu, kā arī vīru četrinieku bobsleja sacensības.

Pirms pagājušās sezonas Priedulēnai Pasaules kausa posmos augstākā bija 12. vieta, bet iepriekšējā sezonā viņa pirmajos trijos posmos allaž bija labāko sešiniekā. Sportiste janvārī triumfēja pasaules junioru čempionātā, bet sezonas noslēdzošajā Pasaules kausa etapā palika vien sekundes simtdaļas attālumā līdz pirmajam pjedestālam.

Pagājušajā Pasaules kausa sezonā Priedulēna, piedaloties piecās no astoņām sacensībām, kopvērtājumā izcīnīja 13.vietu.

Tikmēr Martins Dukurs iepriekšējā sezonā kļuva par septiņkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, kamēr Tomass kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā. Tāpat Martins Dukurs ceturto reizi triumfēja pasaules čempionātā, kā arī ar brāli dalīja Eiropas čempiona godu.

Pasaules kausa otrais posms norisināsies Leikplesidā, bet trešais posms norisināsies vien janvāra sākumā Eiropā. Kopumā sezonā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts februārī norisināsies Soču olimpisko spēļu trasē Krievijā. Pašā sezonas noslēgumā gaidāmas arī pirmās oficiālās sacensības nākamo olimpisko spēļu mājvietā Dienvidkorejā, Phjončhanas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!