Foto: EPA/LETA

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna piektdien, 8. decembrī, izcīnīja 14. vietu Pasaules kausa ceturtajā posmā, bet vietu desmitniekā viņai liedza negaidīti uznākušais sniegputenis.

Priedulēna pirmajā braucienā startēja ar 16. numuru, bet neilgi pirms viņas starta Vinterbergas trasē sākās sniegputenis un spēcīgs vējš. Lai gan vairākām sportistēm šie laika apstākļi spēcīgi ietekmēja rezultātu, tiesneši braucienu neatcēla, un latvietei bija jāsamierinās ar 16. vietu.

Otrajā braucienā Priedulēna sasniedza astoto labāko laiku, kas summā ļāva pakāpties pa divām pozīcijām un izcīnīt 14. vietu. Otrajā braucienā viņas laiks bija par sekundi labāks nekā pirmajā mēģinājumā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva mājiniece un Pasaules kausa kopvērtējuma līdere Žakvelīna Lēlinga, kura par 0,24 sekundēm apsteidza kanādieti Elizabeti Vatji. Pēc pirmā brauciena vienāds rezultāts ar Lēlingu bija krievietei, dopinga skandālā ierautajai Jeļenai Ņikitinai, kura summā bija trešā (+0,25 sekundes).

Pasaules kausa kopvērtējumā Priedulēna saglabā 12. vietu ar 480 punktiem, no labāko desmitnieka, kas ļautu Pasaules kausa posmos braukt spēcīgāko grupā, atpaliekot par 50 punktiem. Līdere ar 810 punktiem ir Lēlinga, par 54 punktiem apsteidzot Vatji un par 72 punktiem citu vācieti Tīnu Hermani.

Pasaules kausa sezona nākamajā nedēļas nogalē turpināsies ar sacensībām Austrijā, Īglslas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!