Foto: LETA
Pasaules junioru čempionātā šogad sudrabu ieguvušais Krists Netlaus piektdien Vinterbergas trasē, Vācijā, ieņēma piekto vietu Eiropas kausa otrā posma pirmajās sacensībās.

Netlaus pirmajā braucienā bija sestais, otrajā uzrādīja astoto labāku laiku, taču summā viņš pakāpās uz piekto vietu, zaudējot tikai četriem mājiniekiem.

Par uzvarētāju kļuva Martins Rozenbergers, kurš divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 54,37 sekundēm, bet Netlaus viņam zaudēja 1,81 sekundi.

Rozenbergers bija ātrākais abos braucienos.

Tikmēr sieviešu sacensībās 15.vietu ieguva Endija Tērauda, bet 18.pozīcijā palika Dārta Zunte. Uzvaru svinēja Brogana Kroulija no Lielbritānijas, kurai Tērauda zaudēja 2,56 sekundes, bet Zunte bija vēl par 0,71 sekundi lēnāka.

Eiropas kausa skeletonā otrā posma otrās sacensības Vinterbergā notiks sestdien.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Netlaus divas reizes kāpa uz goda pjedestāla Eiropas kausa pirmajā posmā Lillehammeres trasē, Norvēģijā, sezonas pirmajā startā ieņemot otro vietu, bet otrajās sacensībās triumfējot.

Eiropas kauss skeletonā ir trešais spēcīgākais līmenis. Netlaus sezonas pirmajās trīs sacensībās ticis pie 185 punktiem starptautiskās federācijas rangā, kas viņam ļauj atrasties Eiropas kausa kopvērtējuma vadībā.

Tikmēr Ivo Šteinbergs, sacenšoties otrā līmeņa Starpkontinentālajā kausā, pirmajās četrās sacensībās, kuras notika Vistlerā un Kalgari, kopā ticis pie 211 punktiem. Starpkontinentālajā kausā dalībnieki var nopelnīt vairāk punktu nekā Eiropas kausā.

Kā ziņots, Pasaules kausa etapos šosezon jau tradicionāli piedalās trīs Latvijas vadošie skeletonisti - Martins Dukurs, Tomass Dukurs un Lelde Priedulēna, bet Šteinbergs individuāli sacenšas Starpkontinentālajā kausā, cenšoties vīriem iegūt trešo ceļazīmi uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Kvalifikācija Olimpiādei skeletonā noslēgsies janvāra vidū pēc veiktiem septiņiem Pasaules kausa etapiem, kad Nāciju rangs četrgades nozīmīgākajam notikumam noteiks 30 dalībniekus. Trīs valstis varēs pieteikt pa trim dalībniekiem, sešas pa diviem, bet piecas - pa vienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!