Foto: Reuters/Scanpix

Skeletonistu treniņos pirms Pasaules kausa izcīņas jaunās sezonas pirmā posma, kas ceturtdien sāksies Leikplesidā, Tomass Dukurs bijis ātrāks par savu brāli un pasaules kausa uzvarētāju Martinu Dukuru.

Latvijas skeletonisti, arī Lelde Priedulēna, otrdien treniņos startēja pirmajā sportistu grupā. Braucot gan sievietēm, gan vīriešiem, visātrāko laiku šajā grupā sasniedza amerikānis Kails Tress, kura laiks pirmajā braucienā bija 54,38 sekundes. Otrajā braucienā amerikānis bija vien septītais.

Tikmēr Tomass Dukurs braucienos sasniedza attiecīgi otro un pirmo laiku (54,51 sekunde un 54,47 sekundes). Savukārt Martins Dukurs braucienos bija attiecīgi trešais un otrais (54,55 sekundes un 54,56 sekundes).

Priedulēna sasniedza vienu no vājākajiem rezultātiem, abos braucienos ieņemot 24.vietu.

Otrā grupā absolūti ātrāko laiku sasniedza vācietis Franks Rommels, kurš bija ātrākais abos braucienos – 53,65 sekundes un 54,11 sekundes. Vēl šajā grupā ātrāki par brāļiem Dukuriem bija itālis Mauricio Oioli un vācietis Aleksandrs Krekels.

Pirmajos treniņos, kas notika otrdien, brāļiem Dukuriem bija vēl sliktāki rezultāti. Martins ieņēma sesto un trešo vietu, bet Tomass – devīto un ceturto. Priedulēnai pirmajos oficiālajos treniņos abos braucienos bija 25.vieta.

Tikmēr bobslejistu treniņos otrajā dienā Latvija izmēģināja četrinieku – Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Intars Dambis. Startējot gan divniekiem, gan četriniekiem, gan dāmām, Latvijas kvartets braucienos ieņēma septīto un desmito vietu.

Jāpiebilst, ka treniņu rezultātiem nav būtiskas nozīmes, jo daudzi sportisti ne tikai iepazīst trasi, bet arī eksperimentē ar tehniku pirms Pasaules kausa jaunās sezonas.

Pasaules kausa pirmais posms sāksies ceturtdien, kad skeletonisti un skeletonistes veiks pirmos divus braucienus. Tajos noteiks desmit labākos skeletonistus un skeletonistes, kuri piektdien noskaidros Pasaules kausa posma uzvarētāju.

Piektdien risināsies arī dāmu un vīriešu divnieku bobsleja sacensības, bet sestdien posms noslēgsies ar vīriešu četrinieku bobsleja sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!