Foto: F64
Latvijas skeletonists Tomass Dukurs kopumā ir ļoti apmierināts ar aizvadīto sezonu, kas aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdzās ar pasaules čempionātu Leikpleisidas trasē ASV, izteicās sportists.

T.Dukurs pasaules čempionātā četru braucienu summā ieņēma dalītu piekto vietu, kamēr pārliecinošu uzvaru svinēja viņa jaunākais brālis, pēdējo triju gadu Eiropas čempions un Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs Martins Dukurs.

Šīs sezonas Pasaules kausa izcīņas posmos T.Dukurs divas reizes ierindojās otrajā vietā, vienu reizi finišēja trešajā pozīcijā, divas reizes izcīnīja ceturto vietu, vienreiz bija piektais un divas reizes bija spiests samierināties ar septīto pozīciju.

"Kopumā ar sezonu esmu ļoti apmierināts, jo izdevās izdarīt visu, ko biju iecerējis, - uzlaboju gan startu, gan savu braukšanas tehniku," pastāstīja T.Dukurs. "Prieks arī par to, ka sezonas gaitā labi slīdēja Latvijā ražotās slidas, kas spilgti pierādījās Eiropas čempionātā, kur Martins izcīnīja uzvaru, bet es ieņēmu otro vietu. Tas tikai pierāda to, ka esam uz pareizā ceļa un tādā pat garā jāturpina strādāt arī turpmāk."

Tomēr T.Dukurs atzina, ka prieku par aizvadīto sezonu nedaudz aizēno viņa sasniegtā vieta pasaules čempionātā.

"Ar sniegumu pasaules čempionātā neesmu apmierināts, bet te pie vainas ir kamanas. Kaut kopumā visus četrus braucienus veicu labi un bez lielām kļūdām, skeletons trases lejasdaļā, kur bija daudz sniega, burtiski apstājās un neslīdēja, kļūstot arvien lēnāks," atzina T.Dukurs. "Pagaidām nezinu, kāpēc tā notika, jo vēl neesmu analizējis braucienus. Būs jāpaskatās video un jādomā, ko darīt lietas labā, lai tāda situācija vairs neatkārtotos."

Kā ziņots, M.Dukurs astoņos Pasaules kausa šīs sezonas posmos svinēja septiņas uzvaras, bet reizi bijis spiests samierināties ar sesto vietu.

Šīs sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā M.Dukurs tika pie 1751 punkta, viņam ar 1605 punktiem sekoja vācietis Franks Rommels, bet T.Dukurs palika trešais ar 1522 punktiem.

Runājot par sava brāļa dominanci, T.Dukurs izteicās, ka Martinam viss ir diezgan labā kārtībā, tāpēc arī viņš ir tik spēcīgs. "Martinam ir labs starts un laba tehnika. Viss salicies tā, lai rezultāts būtu pats augstākais. Taču pie tā nevar apstāties, jo konkurenti nesnaudīs un darīs visu, lai uzlabotu savu tehniku, tāpēc arī mums ir smagi jāstrādā, lai mēs kļūtu vēl labāki un ātrāki."

T.Dukurs atzina, ka par jauno sezonu šobrīd vēl netiek domāts, jo uz Latviju vēl nav atnākusi jaunā tehnika un arī Martins visu šo nedēļu vēl uzturēsies ASV. "Taču pēc kāda laika sāksim mazliet braukt un iemēģināsim tehniku, jo laiks paskries ātri, tāpēc līdz jaunās sezonas sākumam visam jābūt gandrīz ideālā stāvoklī. Protams, vajag arī nedaudz atpūsties no skeletona, tāpēc neliela atelpa mums sāksies ar aprīli."

"Pats jaunajā sezonā gribētu piestrādāt pie slidu izvēles, jo esmu pietiekami garš, tāpēc skeletons dažreiz neslīd tā, kā gribētos. Man jāatrod optimālais variants, lai mans augums būtiski neietekmētu to, kā slidas slīd pa trasi. Man jāatrod ātrums," piebilda T.Dukurs.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa izcīņa skeletonā notiek kopš 1986.gada un līdz šim trīs gadus pēc kārtas kopvērtējumā bija triumfējis vienīgi austrietis Kristians Auers, kurš bija labākais no 1992./1993. līdz 1994./1995.gada sezonai. Pēc gada pauzes Auers triumfēja vēl divas reizes un pašlaik ir vienīgais pieckārtējais Pasaules kausa ieguvējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!