Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas bobsleja izlases treneris Olafs Kļaviņš ir gandarīts par abu Latvijas bobsleja četrinieku sniegumu svētdien sarežģītajā Altenbergas trasē Vācijā Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts. "Mazliet pietrūka, bet sports ir sports. Tik un tā esam gandarīti!" portālam "bobslejs.lv" sacīja Kļaviņš.

Jau ziņots, ka Edgars Maskalāns ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Raivi Broku un Intaru Dambi izcīnīja augsto ceturto vietu, no bronzas godalgas ieguvējiem Tomasa Floršuca pilotētās ekipāžas, atpaliekot tikai vienu sekundes simtdaļu. Savukārt Latvijas otra ekipāža - Oskars Melbārdis, Helvijs Lūsis, Arvis Vilkaste un Jāni Strengu divu braucienu kopsummā sasniedza septīto labāko rezultātu.

"Ar puišu šodien sasniegtajiem rezultātiem neapmierināts nevar būt neviens. Protams, Edgaram tikai drusku pietrūka līdz bronzas godalgai. Un turklāt ceturtā vieta vienmēr ir visnepateicīgākā no emociju viedokļa. It sevišķi, ja starpība vēl ir tik niecīga, kā šodien. Skaidrs, ka arī pats Edgars ļoti gribēja izcīnīt vismaz trešo vietu, bet sports ir sports – šeit vienmēr pat vismazākā nianse un sekunžu simtdaļas beigās izšķir rezultātu," atzina Olafs Kļaviņš.

Treneris atzinīgi vērtē arī Oskara Melbārža četrinieka sniegumu. "Oskaram šodien diemžēl neizdevās otrais nobrauciens. Taču būsim reāli – Oskars šajā trasē kā pilots vispār brauca tikai otro reizi. Droši vien viņu pievīla pieredzes trūkums, taču mēs uzskatām, ka tik un tā rezultāts ir labs un tas ir tikai laika jautājums, lai viņam veiktos vēl labāk. Mēs esam priecīgi, ka Oskara četrinieks vispār ir iekļuvis stiprāko desmitniekā," uzsvēra Kļaviņš.

Savu pirmo uzvaru Pasaules kausa izcīņas posmā nodrošināja vācietis Maksimilians Arndts, kas bija visātrākais abos sacensību braucienos. Sudraba godalga Krievijas kvartetam ar pilotu Aleksandru Zubkovu, bet trijnieku noslēdza Tomass Floršucs no Vācijas.

Eiropas čempionāta ieskaitē vadošo sportistu sadalījums nemainīgs: Maskalāna četrinieks ceturtais, Melbārža kvartetam - septītā vieta.

Nākamās sacensības notiks nākamajā nedēļas nogalē, kad bobslejisti un skeletonisti sacentīsies citā Vācijas trasē Kēnigzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!