Foto: Viesturs Lācis
Gatavojoties Pasaules kausa posmam bobslejā un skeletonā, kas šīs nedēļas nogalē notiks Kēnigszē trasē Vācijā, Martins un Tomass Dukuri treniņos, kuros sportisti iepazīstas ar trasi un pielāgo tehniku, uzrāda pieklājīgu rezultātu.

Kā zināms, februārī Kēnigszē notiks pasaules čempionāts, kas uz Vāciju tika pārcelts pēc Krievijas dopinga skandāla. Sākotnēji bija paredzēts, ka šīs sacensības uzņems olimpiskā Soču trase, taču pēc sportistu pieprasījuma Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) tās pārcēla.

Treniņu sesijā trešdien piedalījās abu dzimumu skeletonisti, veicot divus braucienus. Martins Dukurs pirmajā braucienā bija astotais ātrākais (51,65 sek.), otrajā ar identisku rezultātu - jau sestais. Tomass Dukurs attiecīgi uzrādīja sesto (51,39 sek.) un 16. laiku (52,23 sek.)

Pirmajā braucienā ātrākais bija vācietis Alekss Jungks (50,81 sek.), otrajā - korejietis Sunbins Juns (51,03 sek.). Ātrs savā mājas trasē bija arī pārējie vācieši Aleksandrs Gasners, kuram pirmajā braucienā trešais (51,07 sek.), bet otrajā - piektais laiks (51,50 sek.), un Kristofers Grothērs, kurš abos braucienos palika otrais

Olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs trešdien treniņos sasniedzis visai pieticīgu rezultātu - 15. un 21. laiku.

Pirmajā treniņu sesijā otrdien Martinam Dukuram bija devītais un piektais rezultāts, Tomasam - sestais un ceturtais.

Bobsleja konkurencē pirmie treniņus aizvada četrinieku ekipāžas. No Latvijas komandām otrdien ātrākais bija Oskars Melbārdis, viens labs brauciens ar astoto rezultātu bija Uģim Žaļimam, bet Oskaram Ķibermanim rezultāti otrā desmita beigās.

Arī bobsleja treniņos ātrākie bija vācieši, Niko Valters un Frančesko Frīdrihs.

Trešdien bobsleja četriniekiem otrais un pēdējais treniņš, ceturtdien trasē dosies divnieku ekipāžas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!