Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas skeletonisti, kurus trešdien uz mūžu diskvalificēja no olimpiskajām spēlēm, nedomā pārtraukt dalību sacensībās, vēsta Krievijas masu mediji.

Šajā nedēļas nogalē Kanādā, olimpiskajā Vistleras trasē, risināsies Pasaules kausa sezonas trešais posms bobslejā un skeletonā. Kā apliecinājis Krievijas bobsleja federācijas prezidents, Krievijas dopinga sāgā iesaistītais Aleksandrs Zubkovs, sodītie skeletonisti Aleksandrs Tretjakovs un Jeļena Ņikitina nedēļas nogalē brauks Vistleras trasē.

"Mēs centīsimies pierādīt, ka mūsu sportisti ir "tīri" un nav vainīgi. Osvalda komisija neiesniedza nevienu pierādījumu, ka sportisti būtu vainīgi antidopinga noteikumu pārkāpumos. SOK lēmums nekādi neietekmēs Tretjakova un Ņikitinas sacensību grafiku. Viņi pilnīgi noteikti startēs Pasaules kausā, kas piektdien sāksies Vistlerā," krievu mediji citē Zubkovu.

Ziņots, ka SOK pēc tā sauktās Osvalda komisijas ziņojuma par 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs fiksētajiem dopinga pārkāpumiem uz mūžu no olimpiskajām spēlēm diskvalificēja Tretjakovu, Ņikitinu, kā arī Mariju Orlovu un Olgu Potiļicinu. Tādējādi par Soču olimpisko čempionu kļūs Martins Dukurs, bet Tomass Dukurs tiks pie bronzas medaļas.

SOK pieņemto lēmumu vēl jāapstiprina Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF). Tāpat IBSF ir jāpieņem lēmumus – ļaut vai liegt – turpināt startēt sacensībās SOK diskvalificētajiem sportistiem. IBSF pagaidām atturas komentēt SOK lēmumu, lai gan ir informēta par to no SOK puses. "IBSF pēc saņemtā lēmuma ievēros savus noteikumus un nolikumus, un tad spers atbilstošus soļus. Papildus informācija gaidāma tuvākajās dienās," liecina IBSF paziņojums.

Atgādinām, ka šī gada sākumā Tretjakovs un minētās trīs krievu skeletonistes saņēma pagaidu diskvalifikāciju, bet pēc neilga brīža varēja atgriezties sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!