Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Trīs Latvijas bobsleja divnieku ekipāžas ceturtdien Vinterbergas trasē Vācijā Eiropas kausa kārtējās sacensībās ierindojās labāko desmitniekā.

Kā vortālu "Delfi Sports" informēja Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) viceprezidents Zintis Ekmanis, jau no rīta Vinterbergā bijis sniegputenis, kas apgrūtinājis sacensību norisi. Vīriešu divnieku ekipāžām tika ieskaitīts tikai pirmais brauciens, jo otrajā braucienā sākumā kritienus piedzīvoja trīs ekipāžas, krietni pabojājot arī trasi. Tāpēc nolemts otro braucienu atcelt un posma rezultātus vērtēt pēc viena brauciena.

Labākā no Latvijas ekipāžām bija Jānis Miņins/Daumants Dreiškens, kuri ierindojās dalītā sestajā vietā. Vēl Edgars Maskalāns/Intars Dambis ieņēma astoto vietu, Uģis Žaļims/Raivis Zīrups sasniedza pagaidām augstāko rezultātu karjerā un ierindojās desmitajā vietā, bet Oskars Melbārdis/Raivis Broks piedzīvoja kritienu un ieņēma 37.vietu.

Par posma uzvarētāju kļuva šveicieši Bīts Hefti/Tomass Lamparters, kuru rezultāts bija 57.32 sekundes. Vācieši Benjamins Šmits/Marko Hubenbekers uzvarētājiem zaudēja 0,10 sekundes, bet trešo vietu ieņēma austrieši Jirgens Lokers/Matīass Ādolfs (+0,15 sekundes).

Miņins/Dreiškens uzvarētājiem zaudēja 0,29 sekundes, bet Maskalāns/Dambis – 0,34 sekundes. Teicami sacensības veica Žaļims/Zīrups, kuri starta ieskrējienā tikai 0,01 sekundi zaudēja pasaules labākajam starta meistaram Hefti, bet finišā Žaļima divnieks no Maskalāna ekipāžas atpalika tikai par 0,05 sekundēm.

Labi trases augšdaļu veica Melbārža divnieks, taču, kā skaidroja Ekmanis, trases lejasdaļā vienā no virāžām bobs apgāzies un rezultātā Latvijas ekipāža palika pēdējā, 37.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!