Foto: © VANOC/COVAN
Bijušais olimpiskais vicečempions bobslejā Tomass Floršucs no Vācijas izlaidīs vismaz pirmo Pasaules kausa sezonas pirmo daļu, jo nav izpildījis Vācijas Bobsleja un skeletona federācijas (BSD) noteiktos kritērijus.

Jaunā Pasaules kausa sezona bobslejā un skeletonā sāksies neparasti vēlu - tikai decembra sākumā Leikplesidā, ASV. Kopumā sezonā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet februāra beigās/marta sākumā Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts.

Taču jau tagad skaidrs, ka Floršucs sezonas sākumā uz starta nedosies, jo nav spējis izpildīt valsts federācijas noteiktos kritērijus starta ieskrējienā. Tāds pats liktenis piemeklējis arī četrkārtējo Eiropas čempioni un 2011.gada pasaules čempioni sieviešu bobslejā vācieti Katlīnu Martini.

Pašlaik 32 gadus vecā Martini jauno sezonu uzsāks Eiropas kausa sacensībās, taču sagaidāms, ka abi piloti neizpildīto kritēriju dēļ izlaidīs vismaz pusi no nākamās Pasaules kausa sezonas.

Tiesa, gan Floršucam, gan Martīni decembrī būs iespēja sacensties Vācijas čempionāta sacensībās, kas viņiem veiksmīga snieguma gadījumā var ļaut aizvadīt Pasaules kausa sezonas otru pusi.

Pašlaik 36 gadus vecais Floršucs pirms četriem gadiem Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļu divnieku sacensībās, bet pirms diviem gadiem viņš kļuva par Eiropas čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!