Pasaules skeletonā jau vairākus gadus zvaigznes ir latvieši Martins un Tomass Dukuri, kuri kanālam "360TV" stāstīja par savstarpējām attiecībām. Sižets ir sastāvdaļa no projekta "100 personības līdz Latvijas simtgadei".

Martins Dukurs ir seškārtējs Pasaules kausa ieguvējs, trīskārtējs pasaules čempions, kā arī divas reizes ieguvis olimpisko sudrabu. Savukārt Tomass Dukurs trīs reizes Pasaules kausā bijis otrajā vietā, reizi - trešajā, bet pasaules čempionātā viņam augstākais panākums ir trešā vieta.

"Ir grūti noskatīties, ka Tomass iegulda milzīgu darbu, ne mazāku kā es, un ka ir tā nevienlīdzība. Ir žēl noskatīties gan no ģimeniskā, gan no sportiskā viedokļa. Es to nevaru "pārvārīt"," par brāļa palikšanu otrajā plānā stāstīja Martins, atceroties Soču olimpiskās spēles, kurās viņš apsvēra iespēju pazaudēt savu otro vietu, lai Tomasam būtu iespēja tikt pie olimpiskās bronzas.

Savukārt Tomass atcerējās, ka abiem brāļiem ļoti bieži bijušas dažādas neskaņas un domstarpības, kas vecākiem pamatīgi sarežģīja dzīvi. Tomēr tagad abi kopā pavada ļoti daudz laika un labi sadzīvo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!