Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobsleja pilota Uģa Žaļima četrinieku ekipāža svētdien izcīnīja septīto vietu Vācijas trasē Vinterbergā notikušā Eiropas kausa posma četrinieku sacensībās.

Žaļims kopā ar Vairi Leibomu, Kristapu Kalniņu un Latvijas rekordistu desmitcīņā Edgaru Eriņu pēc pirmā brauciena atradās astotajā vietā, bet otrajā nobraucienā uzrādīja ceturto rezultātu, kas kopējā ieskaitē ļāva pakāpties par vienu vietu.

Otrajā braucienā Žaļima četrinieks sasniedza dienas labāko starta ieskrējienu sacensībās.

Par sacensību uzvarētāju tika pazīstamā vācieša Manuela Mahatas ekipāža, no kuras Latvijas bobslejisti summā atpalika par 0,49 sekundēm.

Kā ziņots, sestdien notikušajās divnieku sacensībās Žaļims ieņēma vien 12.vietu.

Sezonas pirmajā pusē Žaļima ekipāža startē Eiropas kausā, bet uz Pasaules kausa posmiem devušās Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa ekipāžas.

Atlase Soču olimpiskajām spēlēm ilgs līdz 19.janvārim. Ja Latvija pasaules rangā būs vismaz devītajā vietā, tā Olimpiādei kvalificēsies ar divām divnieku un četrinieku ekipāžām, bet labāko trijnieks dos iespēju piedalīties pat ar trim ekipāžām. Tomēr pašlaik vairs Latvija reāli nepretendē uz iespēju Sočos startēt ar trim ekipāžām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!