Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latviešu bobsleja pilota Uģa Žaļima ekipāža sestdien izcīnīja devīto vietu Kēnigzē trasē Vācijā notiekošā Eiropas kausa trešā posma pirmajās četrinieku sacensībās.

Žaļims ar stūmējiem Kristapu Kalniņu, Jāni Jansonu un Intaru Dambi braucienos uzrādīja attiecīgi 12. un devīto laiku, summā uzvaru izcīnījušajam Manuelam Mahatam no Vācijas zaudējot 1,18 sekundes.

Otrajā braucienā latvieši uzradīja dienas absolūti labāko starta laiku.

Savukārt otrs Latvijas pilots Matīss Miknis sacensībās nepiedalījās. Kopumā sacensībās piedalījās 23 ekipāžas.

Jau vēstīts, ka ceturtdien pirmajās divnieku sacensībās Žaļims duetā ar pieredzējušo Dambi izcīnīja dalītu devīto vietu, bet Miknis ar Jansonu ierindojās 29.pozīcijā. Dienu vēlāk otrajās divnieku sacensībās Žaļims/Mārtiņš Rūgums ieņēma desmito vietu, bet Miknis/Dāvis Spriņģis ierindojās 28.pozīcijā.

Posms noslēgsies svētdien ar vēl vienam četrinieku sacensībām. Pēc tam Eiropas kausa izcīņas kalendārā būs pārtraukums, un nākamās sacensības būs jau pēc Jaunā gada.

Kā zināms, Eiropas kausa pirmajā posmā novembra vidū Oskara Ķibermaņa ekipāžas divnieku sacensībās izcīnīja divas ceturtās vietas, bet četrinieku konkurencē divreiz tika pie trešās vietas.

Latvijas labāko pilotu Oskara Melbārža un Ķibermaņa ekipāžas šonedēļ Leikplesidā, ASV, sāk dalību pirmajā Pasaules kausa posmā. Kopumā sezonā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet februāra beigās un marta sākumā Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts.

Melbārdis iepriekšējā sezonā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu Soču olimpisko spēļu četrinieku sacensībās izcīnīja sudraba godalgu. Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijai ne reizi nebija izdevies izcīnīt olimpisko godalgu bobslejā.

Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā Melbārdis četrinieku sacensībās izcīnīja divas uzvaras, kā arī tika pie bronzas Eiropas meistarsacīkstēs divniekiem, kas gan vēlāk tika anulēta par tehnikas neatbilstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!