Soltleiksitijas olimpisko spēļu trasē Pārksitijā (ASV) notiekošajās Pasaules kausa izcīņas piektā posma četrinieku sacensībās gandrīz neticamo paveikuši Uģis Žaļims, Matīss Miknis, Arvis Vilkaste un Intars Dambis - pēc pirmajā braucienā ieņemtās 17.vietas, otrajā braucienā spēja pakāpties uz augsto piekto vietu, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) mājaslapa internetā.

Labs rezultāts arī otrai Latvijas komandai - Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis un Jānis Strenga ierindojās devītajā vietā.

Šoreiz Pārksitijā notiek divi posmi tikai četrinieku ekipāžām vīriešu bobsleja konkurencē, jo nākamnedēļ Kanādā, Vistleras trasē, divreiz sacentīsies divnieku ekipāžas.

Latvijas komandas līderis Oskars Melbārdis joprojām nav pilnībā atguvies no muguras traumas, tāpēc tika lemts šonedēļ sacensībās vēl nepiedalīties. Ir cerības, ka Melbārdis varētu startēt nākamnedēļ.

Pirmais brauciens

Pārksitijas trase ir viena no īsākajām pasaulē, kur notiek bobsleja sacensības. Jau piektajā, sestajā virāžā tiek sasniegts maksimālais ātrums, kuru nedrīkst zaudēt līdz trases finišam. Tradicionāli šajā trasē priekšrocības izmanto labāko starta laiku un starta vietu īpašnieki. Šoreiz gan tradīcīju neļāva piepildīt sniegputenis, kas pirmajām četrām startējošajām ekipāžām neļāva ieņemt vietas pat labāko desmitniekā. Kad pirmie braucēji trasi bija "iztīrījuši", labus rezultātus uzrādīja katrs nākamais.

Nepārspēts pirmajā mēģinājumā palika Aleksandrs Kasjanovs no Krievijas, kurš pat ar visai lielu sānslīdi 12.virāžā, uzrādīja brauciena labāko rezultātu - 47,90 sekundes. Vistuvāk aiz līdera finišu sasniedza vācieša Maksimiliana Arndta četrinieks, kavējoties 0,07 sekundes, un tikai trīs sekundes simtdaļas vēlāk finišā ieradās trešā labākā laika īpašnieks - Riko Pēters no Šveices.

Nestartējot Latvijas četriniekiem pagājušajā nedēļā Leikplesidas (ASV) trasē, tika neiegūti Pasaules kausa izcīņas punkti, pasliktinot starta pozīciju šajā posmā pirmajā braucienā abām mūsu komandām. Ķibermanis, startējot no 16.starta vietas 21 komandu konkurencē, sāka ar visātrāko startu - 4,86 sekundes, kas ļāva būt līderim trases augšdaļā. Vēlāk gan iekrātais pārsvars nedaudz tika zaudēts, finišu sasniedzot 0,21 sekundi aiz līdera, kas deva sesto vietu. Tikmēr Žaļima komanda, startējot no 19.starta vietas ar Oskara Melbārža četrinieku kamanām, trasē vairāk kļūdījās un blīvo rezultātu kopvērtējumā ierindojās 17.vietā.

Otrais brauciens

Turpinoties sniegputenim ar neprognozējamām vēja brāzmām, otrajā braucienā vairāku ekipāžu piloti tā arī nesaprata, kur rezultāts tika iegūts vai zaudēts. Vieni no veiksminiekiem bija Uģa Žaļima četrinieks, kuri veica labu braucienu labā laikā, kad vēja brāzmas bija uz brīdi pierimušas un sniegs trasē netika tik daudz iepūsts. Veicot labāko starta ieskrējienu braucienā - 4,87 sekundes, trasē izlabojot pirmā brauciena kļūdas, Žaļima komanda braucienā uzrādīja ceturto labāko rezultātu, kas divu braucienu summā no necilās 17.vietas ļāva pakāpties uz augsto piekto vietu!

Ne īpaši labā laikā nācās startēt Ķibermaņa komandai otrajā braucienā. Starta laiks, kas bija gandrīz divas desmitdaļas sliktāks nekā pirmajā braucienā, jau pasliktināja izredzes uzrādīt labu rezultātu finišā. Brauciens gan pilotam padevās labs, lielas kļūdas netika pieļautas, bet braucienā uzrādītais 13.rezultāts neļāva pakāpties augstāk par 9.vietu divu braucienu summā.

Par posma uzvarētāju kļuva Kasjanovs no Krievijas, kurš veica divus labus braucienus, apsteidzot sezonas līderi Arndtu tikai par četrām simtdaļām. Bronzas godalga šoreiz šveicietim Pēteram.

Bobsleja četrinieku reitingā, pēc kura nosaka pirmā brauciena starta vietas, Ķibermanis ir 14.vietā, Melbārdis ieņem 19.vietu, bet Žaļims ir 22.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!