Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas (KBSF) prezidents Aleksandrs Zubkovs neapstrīdēs Starptautiskās Sporta apelācijas tiesas (CAS) lēmumu, pēc kura viņam atņemtas divas Sočos izcīnītās olimpiskās zelta medaļas, ziņo portāls "insidethegames.biz".

CAS noraidīja Zubkova apelāciju par Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) piespriesto mūža diskvalifikāciju saistībā ar viņa līdzdalību dopinga mahinācijās pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm un to laikā. Viņa gadījumā bija visvairāk pierādījumu par antidopinga pārkāpumiem, ieskaitot neiespējami augstu sāls koncentrāciju bobslejista urīna analīzēs, turklāt CAS pieņēma, ka Zubkovs nodrošinājis tīra urīna paraugus pirms Soču olimpiādes, ar ko nomainīt nodotās analīzes sacensību laikā.

Zubkova advokāts norādīja, ka pierādījumi pret viņa klientu esot "vāji"un CAS lēmums esot "negodīgs", tomēr bijušais sportists paziņojis, ka neiesniegs Šveices federālajā tiesā apelāciju par CAS spriedumu.

"Pēc ilgstošām konsultācijām ar advokātiem, ar ko sadarbojos, esmu nolēmis neiesniegt Šveices federālajā tiesā apelāciju par negodīgo CAS lēmumu manā lietā. Kā norādīja pieredzējuši juristi, tiesa izskata tikai procesuālos pārkāpumus CAS darbā, neanalizējot acīmredzami vājo pierādījumu bāzi. Pat ja es uzvarētu šajā lietā, nesasniegtu savu mērķi – atgūt reputāciju un labo vārdu sportā. Bezcerīgs tiesas process, kas atņemtu man daudz laika un pūļu, kā arī finanšu līdzekļu, – neredzu tam jēgu." teikts Zubkova izplatītajā paziņojumā.

Zubkovs joprojām pastāv uz savu nevainību un norāda, ka viņa advokāti "turpinās strādāt", un drīzumā tikšot "sasniegts mērķis, par ko jūs uzzināsiet tuvākajā laikā".

Aleksandrs Zubkovs bija viens no 11 Krievijas sportistiem, kuru apelāciju par SOK piespriesto diskvalifikāciju CAS noraidīja. Kā zināms, 28 krievu sportistu apelācijas CAS apmierināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!