Foto: RIA Novosti/Scanpix
Šīs nedēļas nogalē, 16. – 17. janvārī, Norvēģijā, Lillehammeres trasē, risināsies 30. pasaules čempionāts kamaniņu sportā junioriem, kurā Latviju pārstāvēs astoņi sportisti.

Pasaules čempionātā startēs Latvijas junioru izlases līdere Ulla Zirne, kā arī Kendija Aparjode, Alise Evelīna Mitkus, Gunārs Bergs, Ralfs Bērziņš, Kristers Aparjods un divnieks Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzelis.

Lillehammeres trase nav no tām grūtākajām, bet ir pietiekoši ātra, lai pavisam maza neprecizitāte kādā no virāžām izsistu sportistu no brauciena ritma, uzsver Latvijas Kamaniņu sporta federācija. Izlases trenere Aiva Aparjode, runājot par trasi, atklāj, ka sveša šī trase nav nevienam no mūsu jaunajiem sportistiem. Un piebilst, ka vislabāk to noteikti pazīst izlases favorīti Ulla Zirne un Kristens Putins.

Savukārt jauniešu izlases līderis Kristers Aparjods stāsta, ka Lillehammeres trasi esot iepazinis tikai pagājušajā gadā, kad tur bijis pirmo reizi un bijis jābrauc no dāmu starta. Šoruden trasē esot būts otreiz, kad treniņi uzsākti no vīru starta. Kristers uzskata, ka gatavojoties šim čempionātam viņam esot izdevies "izkost" trases sīkās viltības, nianses un atliekot vien paļauties pašam uz sevi.

Runājot par komandas mērķiem, Aiva Aparjode uzsver, ka komanda ir jauna un nepieredzējusi, tāpēc augstus mērķus uzstādīt būtu naivi. Katram sportistam dots savs uzdevums. Piemēram, Kristers Aparjods, kurš vecuma ziņā varētu startēt jauniešu ieskaitē, domājot par nākotni, startēs junioru konkurencē. Savukārt Ulla Zirne, analizējot konkurenci, atzīst, ka viņai ir grūti prognozēt kā būs, jo šīs ir pirmās sacensības šajā sezonā, kurās viņa startēs junioru konkurencē. ''Zinu tikai to, ka būs Itālijas sportistes, kuras, tāpat kā es, startē "Viessmann" Pasaules kausa posmos. Mans mērķis ir iekļūt trijniekā.'' atklāj Ulla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!