Foto: F64
Latvijas labākais kamaniņu divnieks brāļi Andris un Juris Šici sestdien izcīnīja uzvaru Norvēģijā notikušajā Lillehammeres kausa izcīņā, aģentūru LETA informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) pārstāve Mērija Ansviesule.

Soču olimpisko spēļu bronzas medaļu laureāti brāļi Šici divu braucienu summā par 0,153 sekundēm apsteidza Austrijas duetu Peteru Pencu un Georgu Fišleru.

Otra labākā Latvijas ekipāža bija Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kas ierindojās piektajā pozīcijā, bet pēdējie divpadsmitie palika junioru izlases ekipāža Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels.

"Vienmēr ir patīkami uzvarēt. Tehnika vēl prasa korekcijas - ar to ir jāstrādā visu laiku. Ko darīt vēl ir daudz," izteicās Juris Šics.

Tikmēr individuālajās vīriešu sacensībās, kurās startēja 30 sportisti, labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Kristaps Mauriņš, kurš divu braucienu summā tikai par vienu sekundes simtdaļu piekāpās Itālijas braucējam Dominikam Fišnalleram.

"Man paveicās ar izlozi pirmajā braucienā, jo biju otrais numurs, un tas šodien bija ļoti svarīgi, jo laika apstākļi nebija tie labākie - šeit ir ļoti silts. Bet ir par ko padomāt, jo varēja redzēt, ka itāļiem un austriešiem vēl ir krietna rezerve uz ekipējuma rēķina. Man tik lielas rezerves nebija. Tā kā nav pamata lieliem priekiem," pauda Mauriņš.

Otrs labākais Latvijas izlases braucējs bija Riks Kristens Rozītis, kurš izcīnīja piekto vietu, bet Inārs Kivlenieks ierindojās 17.pozīcijā, kamēr Artūrs Dārznieks bija divas vietas zemāk. Savukārt pagājušās sezonas junioru izlases līderis Kristers Aparjods palika 21.vietā.

Dāmu konkurencē startēja 18 sportistes. Labākā no Latvijas pārstāvēm bija junioru izlases dalībniece Alise Evelīna Mitkus, kura divu braucienu summā ierindojās desmitajā vietā. Pieaugušo izlases dalībniece Ulla Zirne palika 14.pozīcijā, bet Elīza Tīruma otro braucienu neveica, jo pirmajā braucienā guva traumu, sasitot roku.

Nākamnedēļ Latvijas komanda dosies uz Vāciju, kur Vintenbergas trasē nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni, pēcāk dodoties arī uz trasi Kēnigzē. Pasaules kausa izcīņa kamaniņu sportā sāksies novembra izskaņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!