Foto: LETA
Eiropas čempionātā kamaniņu sportā, kas notiek paralēli ar Pasaules kausa izcīņas piekto posmu Kēnigszē trasē Vācijā, ceturtdien laika apstākļu dēļ atcēla otro braucienu, un Latvijas sportiste Elīza Cauce izcīnīja sesto vietu.

Visas dienas garumā sportistiem nācās samierināties ar sniegšanu, tomēr, sākoties dāmu sacensību otrajam braucienam, organizatori nolēma to atcelt un medaļas sadalīt pēc pirmā brauciena rezultātiem. Otro braucienu gan paspēja veikt astoņas sportistes.

Pirmajā braucienā Cauce finišu sasniedza pēc 51,770 sekundēm, kas bija par 0,592 sekundēm lēnāk nekā tā brīža līderei Natālijai Geizenbergerei no Vācijas. Pēc pirmā brauciena Pasaules kausa vērtējumā Latvijas kamaniņu braucēja bija septītajā vietā, bet tā kā viņai priekšā atradās kanādiete Aleksa Gouga, tad Eiropas čempionāta vērtējumā viņa ieņēma sesto vietu. Savukārt līdz labāko trijniekam latvietei pietrūka 0,337 sekundes.

Otrai Latvijas kamaniņu braucējai Ullai Zirnei pirmais brauciens nebija veiksmīgs, un viņa Pasaules kausa vērtējumā ieņēma vien 23. vietā 24 sportistu konkurencē. Savukārt Eiropas čempionāta vērtējumā viņai 16. pozīcija. Trasi latviete veica 53,091 sekundē, kas bija par 1,913 sekundēm lēnāk nekā līderei.

Otrajā vietā aiz jaunās Eiropas čempiones Geizenbergeres ierindojās krieviete Tatjana Ivanova (+0,151), bet Tatjana Hefnere ieņēma trešo vietu (+0,255).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!