Foto: F64

Latvijas labākā dāmu kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien samierinājās ar 16. vietu Vācijas trasē Kēnigszē notiekošajā Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā, kamēr viņas komandas biedrenes bija vēl zemāk.

Cauce pirmo braucienu aizvadīja bez lielām kļūdām un pēc tā bija 11.vietā, turklāt vien 0,023 sekundes atpalika no astotās pozīcijas, tomēr otrajā trases veikšanas reizē viņai ne tikai neizdevās pakāpties augstāk, bet arī tika vairākas pozīcijas zaudētas. Otrajā braucienā Cauce uzrādīja vien 17.rezultātu.

Sacensībās triumfēja titulētā vāciete Natālija Geizenbergere, kura par 0,103 sekundēm apsteidza savu talantīgo tautieti Dajanu Eitbergeri, bet 0,310 sekundes atpalika vēl viena Vācijas sportiste Jesika Tībele, kura šobrīd ir viena no pasaules labākajām junioru vecuma sportistēm.

Šajā posmā nestartēja cita vāciete Tatjana Hifnere, kura ierasti ir Geizenbergeres galvenā konkurente.

Vēl no latvietēm sestdien 19.vietu guva Kendija Aparjode, kura Geizenbergerei zaudēja 1,849 sekundes, bet Ulla Zirne atpalika par 2,217 sekundēm, kas deva vien 21.vietu starp 23 sportistēm.

Aparjode pēc pirmā brauciena bija 18.pozīcijā, bet otrajā palika priekšpēdējā, kamēr Zirne 21. rezultātu uzrādīja abās trases veikšanas reizēs.

Kopvērtējumā tagad Geizenbergerei ir 710 punkti un ļoti pārliecinoša vadība. Uz otro pozīciju ar 518 punktiem pakāpusies Eitbergere, kura par trim punktiem tagad apsteidz Hifneri.

No latvietēm Cauce ar 190 punktiem tagad ir 18.pozīcijā, uzreiz aiz viņas ar 168 punktiem seko Zirne, kamēr Aparjode ar 83 punktiem ir 27.vietā, bet Elīna Ieva Vītola ar 50 punktiem ieņem 35.pozīciju.

Vēstīts, ka pirms tam sestdien risinājās divnieku sacensības, kur brāļu Andra un Jura Šicu, kā arī Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa ekipāžas palika attiecīgi 12. un 13.vietā, bet Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs samierinājās ar 16.pozīciju.

Svētdien šī Pasaules kausa posma ietvaros sacensības aizvadīs kungi un stafetes komandas.

Ziņots, ka Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kas viņam liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks, kamēr Rozītim un Artūram Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

Šobrīd ir zināms, ka Phjončhanā, ja nenotiks kādi negaidīti pavērsieni, startēs arī Cauce, Zirne un Aparjode, kā arī divnieki brāļi Andris un Juris Šici un Gudramovičs/Kalniņš.

Latvijas kamaniņu braucējiem sezonas pirmā puse nav izvērtusies tāda kā vēlētos, vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici.

Pasaules kausa sezona janvāra beigās noslēgsies ar Eiropas čempionātu Siguldā.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trīs olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!