Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ilggadējais Krievijas kamaniņu izlases līderis, olimpiskais vicečempions Alberts Demčenko nākamajā, olimpiskajā sezonā gatavos kamanas ne tikai sev, bet arī pārējiem valsts izlases sportistiem, vēsta vietējā prese.

"Krievijas Kamaniņu sporta federācijas prezidente Natālija garta uzstāja, lai es strādātu ne tikai pie savām, bet visas izlases kamanām," stāsta Demčenko. "Es piekritu, un nākamsezon projektēšu kamanas mūsu vīriem, sievietēm, un pamēģināšu izgatavot arī divnieku kamanas. Divnieki gan nav mana specialitāte, tāpēc nezinu, kas no tā sanāks. Piedalīšos projektēšanā, izstrādē un kamanu komplektēšanā. pamatā darbus gan veiks speciālisti, konkrēti mans brālis Oļegs, taču es palīdzēšu. daudz strādāju ar sieviešu kamanām, pastāvīgi uzlaboju savas meitas Viktorijas kamanas."

Desmitkārtējais Krievijas čempions Demčenko, kuram Soču olimpiskās spēles būs septītā Olimpiāde, atzinis, ka pēc šā turnīra pabeigs savu sporta karjeru.

"Pēc Soču olimpiskajām spēlēm tomēr aizeju no sporta," saka pieredzējušais kamaniņu braucējs. "Taču gribu, lai pēc tam Krievijas izlasē paliek talantīgi sportisti. Mums ir jauni sportisti, par kuriem nevajadzētu aizmirst, piemēram, Semjons Pavļicenko. Viņam ir jāpalīdz."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!