Foto: F64

Latvijas sportiste Elīza Tīruma sestdien izcīnīja 13.vietu Kēnigzē trasē Vācijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas kamaniņu sportā piektā posma sieviešu sacensībās.

Abos braucienos E.Tīruma uzrādīja 12.rezultātu, tomēr summā ierindojās vienu pozīciju zemāk.

Savukārt Elīzas vecākā māsa Maija Tīruma šoreiz abos braucienos sasniedza 15.rezultātu un tieši šo vietu ieņēma arī summā.

Pirmās trīs vietas sacensībās ieņēma vācietes, pie uzvaras tiekot Natālijai Geisenbergerei, kurai E.Tīruma zaudēja 1,718 sekundes, bet M.Tīruma atpalika par 1,904 sekundēm.

Otro vietu šoreiz izcīnīja vāciete Karīna Švāba, kura Geisenbergerei zaudēja 0,317 sekundes, bet trešā bija Ailīna Friša.

Kā ziņots, jaunā braucēja Saiva Dambīte piektdien nespēja pārvarēt Nāciju kausa sacensības.

Pasaules kausa kopvērtējumā tagad Geisenbergerei ir 470 punkti un viņai tieši 100 punktus zaudē Anke Višņevski, kura šoreiz finišēja piektā, bet trešā ar 280 punktiem ir krieviete Tatjana Ivanova.

Tikmēr no Latvijas sportistēm M.Tīruma ar 117 punktiem ieņem 17.vietu, divas pozīcijas zemāk ar 106 punktiem ir E.Tīruma, Dambīte ar 23 punktiem ieņem 40.vietu, bet Ulla Zirne tikusi pie 16 punktiem, kas dod 46.pozīciju.

Iepriekš sestdien risinājās divnieku sacensības, kurās augsto ceturto vietu izcīnīja Andra un Jura Šicu ekipāža, bet 13.vietu izcīnīja Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Svētdien ar Ināra Kivlenieka un Mārtiņa Rubeņa dalību tiks aizvadītas vīriešu sacensības, kā arī notiks stafetes cīņas.

Šajā sezonā sportisti sacentīsies deviņos Pasaules kausa posmos. Savukārt pasaules čempionāts 1. un 2.februārī norisināsies Vistleras trasē Kanādā.

Kā ziņots, 2015.gadā pasaules čempionāts notiks Siguldas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!