Foto: Publicitātes foto

ASV notikušajā 64. Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) kongresā par nesavtīgu ieguldījumu šā sporta veida attīstībā ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē, FIL apbalvojums - sudraba un bronzas medaļas - tika piešķirtas vairākiem Latvijas kamaniņu sporta speciālistiem, informē Latvijas kamaniņu sporta federācija.

FIL apbalvojums piešķirts ilgadējam nacionālās izlases vecākajam trenerim Pēterim Cīmanim, kurš kamaniņu sportā ir jau kopš 1980. gada. Cīmanis no 2001. līdz 2014.gadam bija nacionālās izlases vecākais treneris, izlases trenera karjeru noslēdzot ar bronzas medaļu komandu stafetē Soču olimpiskajās spēlēs. Trenera Cīmaņa darbības laikā medaļas tika atvestas arī no Turīnas un Vankūveras Olimpiskajām spēlēm. Pašlaik Pēteris Cīmanis strādā par kamaniņu sporta treneri Bērnu un jauniešu kamaniņu sporta skolā.

Tāpat FIL medaļas piešķirtas brāļu Andra un Jura Šicu trenerim Jānim Liepam, Latvijas junioru izlases vecākajam trenerim Aivaram Kalniņam, kurš kopš 2006. gada ir FIL Jaunatnes attīstības komisijas loceklis, Murjāņu Sporta ģimnāzijas kamaniņu sporta trenerim Jānim Ozoliņam, ilggadējai Latvijas izlases ārstei Zanei Krūzei, kura jau 13 gadus ir FIL Medicīnas komisijas priekšsēdētāja, un LKSF ģenerālsekretārei Dacei Gods – Romanovskai.

FIL apbalvojumu - bronzas godalgu saņēma Bērnu un jauniešu kamaniņu sporta skolas direktore Dace Ābeltiņa, kura jau vairāk kā desmit gadus ir iesaistīta starptautiska mēroga sacensību rīkošanā Siguldā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!