Foto: F64

Kamaniņu sporta divnieks Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš sestdien Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā Altenbergas trasē uzrādīja labāko rezultātu no Latvijas ekipāžām, izcīnot 5. vietu, bet vīru sacensībās labāko desmitniekā iekļuva Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks.

Gudramovičs/Kalniņš pirmajā braucienā trasi veica 41,948 sekundēs, kas viņiem deva augsto ceturto vietu. No pirmā brauciena līderiem, vāciešiem Tonija Egerta/Sašas Benekena viņi atpalika 0,218 sekundes. Otrajā latvieši uzrādīja sesto labāko rezultātu un piekāpās teicamu otro braucienu aizvadījušajiem vāciešiem Robinam Geukem/Dāvidam Gammam un summā ieņēma piekto vietu. Geuke/Gamms, kuri pēc pirmā brauciena bija septītie, Altenbergas posmā kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu.

Uzvaru šai posmā izcīnīja Egerts/Benekens, kuri abos braucienos uzrādīja labāko rezultātu.

Brāļi Juris un Andris Šici pēc pirmā brauciena bija 12. vietā (42,078 sek.), to pašu saglabāja arī pēc otrā. Pēc sava otrā brauciena viņi sākumā gan pazaudēja šo pozīciju, taču poļi Vojcehs Jeržijs Hmieļevskis/Jakubs Kovaļevskis, kuri pēc pirmā brauciena bija 10. vietā, pēc otrā noslīdēja uz 15. vietu, atbrīvojot Šiciem 12. vietu.

Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs pirmajā braucienā uzrādīja dalītu 18. rezultātu, bet otrajā aizvadīja labu braucienu un pacēlās uz 16. vietu.

Vīru sacensībās piedalījās visi pieci Latvijas izlases kamaniņnieki, un labāko rezultātu sasniedza Kristers Aparjods kurš divu braucienu summā uzrādīja 9. rezultātu. Pirmajā braucienā viņš bija 11. vietā, bet otrajā - devītajā, tādu pat vietu ieņemot posma kopvērtējumā.

10. vietu ieguva pieredzējušais Inārs Kivlenieks, kurš pēc pirmā brauciena bija septītajā vietā, taču pēc otrā zaudēja trīs pozīcijas, uzrādot braucienā tikai 14. rezultātu.

Pēc pirmā brauciena cieši viens otram blakus bija pārējie trīs Latvijas braucēji, Artūrs Dārznieks, Riks Rozītis un Kristaps Mauriņš, kuri ieņēma attiecīgi no 18. līdz 20. vietai, bet otrais brauciens viņus izretināja. Savu situāciju divu braucienu summā uzlaboja Kristaps Mauriņš, kurš pacēlās uz 18. vietu, Artūrs Rārznieks noslīdēja uz 20. pozīciju, bet Rozītis – uz 22. vietu.

Uzvaru šajā posmā izcīnīja vācietis Fēlikss Lohs, kurš bija ātrākais pirmajā un otrais otrajā braucienā. Otro vietu ieguva Krievijas pārstāvis Romāns Repilovs (+0,126 sek.), trešo – vācietis Andijs Langenhans (+0,282 sek.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!