Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par četrkārtēju pasaules čempioni kamaniņu sportā svētdien kļuva Vācijas sportiste Tatjana Hifnere, bet latviete Maija Tīruma ierindojās 15.vietā.

Altenbergas trasē Vācijā notikušajās sacensībās Hifnere pēc pirmā brauciena atradās tikai otrajā vietā, tomēr otrajā uzrādīja labāko rezultātu un summā par 0,101 sekundi apsteidza jauno Krievijas sportisti Tatjanu Ivanovu.

Tikmēr Tīruma jau pēc pirmā brauciena atradās 15.pozīcijā un šādu pat rezultātu sasniedza arī otrajā nobraucienā, summā Hifnerei zaudējot 1,785 sekundes.

Bronzu aizvadītajās sacensībās izcīnīja vāciete Natālija Geisenbergere, kura pēc pirmā brauciena atradās tikai ceturtajā pozīcijā, tomēr otrajā spēja apsteigt kanādieti Aleksu Gougu. Geisenbergere medaļu izcīnīja ceturtajā pasaules čempionātā pēc kārtas.

Savukārt Maijas Tīrumas jaunākā māsa Elīza pirmajā braucienā pēc sekmīga trases sākuma beigu daļā piedzīvoja kritienu. Finišu gan Elīza Tīruma spēja sasniegt, tomēr tas deva pēdējo, 25.vietu un neļāva piedalīties otrajā nobraucienā.

Pasaules čempionāts plkst.14.40 pēc Latvijas laika noslēgsies ar stafetes sacensībām.

Cīņas tiešraidē iespējams vērot kanālā "TV6".

Kā ziņots, piektdien notikušajās pasaules čempionāta atlases sacensībās, kurās tika sadalītas starta vietas pamatsacensībās, Maija Tīruma ieņēma desmito vietu, bet Elīza Tīruma finišēja 12.vietā.

Pasaules čempionāta reglaments nedaudz atšķiras no ierastās kārtības Pasaules kausa posmos. Čempionātā pie pirmā brauciena tiek gandrīz visi sportisti - Pasaules kausa kopvērtējuma līderi startē pēc izlozes, bet pārējie starta numuru noteica vienā atlases braucienā.

Pasaules čempionāta otrajam braucienam sievietēm kvalificējās labākās 20 sportistes pēc pirmā brauciena.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm pašlaik pirmā ar 640 punktiem ir Hifnere, kurai ar attiecīgi 550 un 450 punktiem seko viņas tautietes Natālija un Anke Višņevski.

Elīza Tīruma ar 124 punktiem ieņem 18.vietu, bet Maija Tīruma, kura savainojuma dēļ startējusi tikai pēdējos divos posmos, ar 62 punktiem atrodas 29.pozīcijā.

Pasaules kausa sezona nākamajā nedēļas nogalē turpināsies Siguldas trasē.

Jau vēstīts, ka piektdien notikušajās pasaules čempionāta divnieku ekipāžu sacensībās Andris un Juris Šici izcīnīja devīto vietu, bet uzreiz aiz viņiem sekoja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš. Savukārt pēc pirmā brauciena 19.vietā ierindojās un otrajam braucienam nekvalificējās Andrejs Bērze un Uldis Logins, kurus no iespējas piedalīties izšķirošajā braucienā šķīra tikai 0,003 sekundes.

Arī Bērze/Logins pasaules čempionāta pieaugušo konkurencē startēja pirmo reizi karjerā, turklāt viņu rezultāts tika vērtēts arī pasaules čempionāta U-23 vecuma grupā, kurā latvieši izcīnīja ceturto vietu.

Zīmīgi, ka Šici pēdējās divās svarīgākajās sacensībās bija spējuši tikt pie medaļām - viņi izcīnīja sudraba godalgu 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs un bronzu pagājušā gada pasaules čempionātā.

Savukārt sestdien vīriešiem 16.vietu ieņēma Inārs Kivlenieks, Mārtiņš Rubenis ierindojās 19.pozīcijā, bet jaunais Kristaps Mauriņš pirmajā braucienā ierindojās 29.pozīcijā un otrajam braucienam nekvalificējās.

Arī pasaules čempionāta pieaugušo konkurencē startēja pirmo reizi karjerā, turklāt viņa rezultāts tika vērtēts arī pasaules čempionāta U-23 vecuma grupā, kur Mauriņam sestā vieta.

Šis Latvijas sportistiem ir 15.pasaules čempionāts pēc neatkarības atjaunošanas, un vairākas reizes izcīnītas arī medaļas. 2003.gadā Siguldā notikušajā pasaules čempionātā Rubenis izcīnīja otro vietu, bet gadu vēlāk viņš ierindojās trešajā vietā. Savukārt Šici pagājušā gada pasaules čempionātā tika pie bronzas medaļām.

Savukārt vēl trīs reizes Latvijas sportisti godalgas saņēmuši kā komanda - 2003.gadā Siguldā sudraba medaļas (Anna Orlova, Mārtiņš Rubenis, Zigmārs Berkolds/Sandris Bērziņš) un 2008.gadā Oberhofā (Maija Tīruma, Guntis Rēķis, Šics/Šics) bronzu komandu sacensībās, bet 2009.gadā Leikplesidā (M.Tīruma, Rēķis, Šics/Šics) bronzas godalgas jau tika izcīnītas pirmajās oficiālajās stafetes sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!